Electrolux Newsroom Belgium

AEG lanceert innovatieve stoomoven voor ultieme smaakervaring

Photos

Intuïtief bakken, stoven, stomen, roosteren en sous vide koken is niet langer voorbehouden voor professionele chefs dankzij de introductie van de AEG ProCombi Plus. Dit is de eerste automatische combi-stoomoven op de markt met een geavanceerde vochtigheidssensor en een FullTaste®-stoomsysteem dat exact de juiste hoeveelheid stoom voor elk gerecht garandeert.

AEG bracht in de jaren ‘90 als eerste een stoomoven voor thuiskeukens op de markt en zet zijn baanbrekend werk nu verder in het stoomsegment. De AEG ProCombi Plus is de eerste combi-stoomoven die automatisch stoomt, bakt, stooft en roostert, en die zelfs uitgerust is met een ‘sous vide’ functie. Hierdoor bespaart u kostbare regeneratietijd en tegelijkertijd resulteert dit in heerlijke en gezonde maaltijden. Het FullTaste®-stoomsysteem, gebaseerd op onze professionele knowhow, en de geavanceerde vochtigheidssensor garanderen de perfecte hoeveelheid stoom, vochtigheid en warmte voor elk gerecht, zonder manuele bewerking.

Waanzinnig intelligent: Koken en bakken op automatische piloot

Of het nu gestoomde groenten zijn, knapperige gebakken aardappelen, malse kip met olijven of een quiche: de AEG ProCombi Plus bereidt vlees, vis, groenten en andere smaakvolle gerechten op een lekkere en gezonde manier. “Stomen is meer dan alleen de verrassend smaakvolle resultaten die u zult ervaren”, aldus Arnaud Lhoest, Consumer Activation Manager AEG Belux. “Het is ook een gezonde manier van koken waarbij niet alleen de voedingsstoffen beter behouden blijven. Verder is stomen goed voor de lijn, aangezien de maaltijden dankzij de stoom bereid kunnen worden met minder vet en zout”. Om deze overheerlijke resultaten te bereiken hoeft u heus geen professional te zijn. Het gebruik van de AEG ProCombi Plus is eenvoudig en tijdbesparend. Het enige wat de gebruiker moet doen, is de maaltijd in de combi-stoomoven zetten en op start drukken. Het intelligente toestel maakt gebruik van VarioGuide om de ovenfunctie, de temperatuur en de bereidingstijd te selecteren. Zo garandeert VarioGuide perfecte resultaten.

Knapperig en sappig: De smaak zit in de combinatie

Is het gebraad te droog terwijl de aardappelen eronder helemaal klef zijn? Over dergelijke rampen hoeft u zich geen zorgen te maken met de AEG ProCombi Plus combi-stoomoven. Dankzij de ThermiC°Air-functie wordt de warmte in de oven gelijkmatig verdeeld. Doordat de stoom en hetelucht samenwerken, blijven braadstukken, brood en gratins sappig of mals aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant. De vochtigheidssensor van het toestel garandeert altijd de perfecte hoeveelheid stoom, waardoor in de oven een ideaal klimaat wordt gecreëerd. “De vochtigheid voorkomt dat voedsel uitdroogt tijdens de bereiding, waardoor de vitamines en mineralen behouden blijven”, aldus Lhoest. Dankzij het FullTaste-stoomsysteem garandeert de AEG ProCombi Plus dat elk gerecht bereid wordt met de juiste hoeveelheid stoom, wat borg staat voor een ultieme smaakervaring. Of je nu vlees braadt, groenten stoomt of soufflé bakt – deze automatische functie resulteert in een handomdraai in de perfecte smaak.

‘Sous vide’ functie: Ervaar haute cuisine bij je thuis

In het verleden werd ‘sous vide’ door de foodies afgedaan als ‘koken in een zakje’, maar vandaag viert deze subtiele kookwijze haar comeback. Topchefs prijzen het bereidingsgemak en de optie om gerechten gedeeltelijk klaar te maken en later af te werken. Dankzij AEG kan iedereen nu genieten van haute cuisine. De AEG ProCombi Plus heeft een ‘Sous vide’ functie om vacuüm te koken, waarbij voor elk type voedsel exact de juiste temperatuur in stand wordt gehouden. Temperatuurschommelingen en ingewikkelde waterbaden behoren nu tot het verleden. “Sous vide is de meest nauwkeurige en subtiele kookwijze”, aldus Arnaud Lhoest. In de jaren 1970 troffen ingenieurs van AEG al de eerste voorbereidingen voor toestellen met een stoomfunctie. In de jaren 1990 begon het bedrijf de eerste producten te lanceren, die sindsdien constant verbeterd werden. “We hebben altijd gedacht dat eten veel meer moet zijn dan gewoon een manier om ons te voeden; dit moet genot schenken. Het is een interactie tussen alle zintuigen – de geur, het uitzicht en de smaak. Deze zintuiglijke ervaring vormt de basis van onze innovaties.” Je hoeft je geen zorgen te maken over vieze vlekken of klodders op de oven: de geïntegreerde stoomreinigingsprogramma’s verwijderen moeiteloos vlekken en vuil en garanderen steeds opnieuw pure en onveranderde smaken.

Extra bonus: AEG Let’s Taste – de recepten-app

Wat zou ik deze avond klaarmaken? Wanneer moet ik de kruiden toevoegen? Ziet mijn gebraad eruit zoals het moet in de oven? En welke inkopen moet ik in de eerste plaats doen om dit klaar te maken? We stellen ons allemaal deze lastige vragen, maar dat hoeft niet langer dankzij de ‘AEG Let’s Taste’ app voor de ProCombi Plus – binnenkort beschikbaar voor iOS en Android. Na het werk kan je op weg naar de supermarkt in een handomdraai een recept kiezen en de vereiste ingrediënten kopen. Later in het kookproces vertelt de app wanneer je wat moet doen en krijg je een perfect overzicht van de ovenfuncties op je toestel. De oven bedienen is bovendien heel eenvoudig: Je kan de temperatuur, timing of ovenfunctie gemakkelijk veranderen via je digitaal toestel. De functie Social Feed biedt de mogelijkheid om je favoriete recepten te delen en inspiratie te zoeken bij je vrienden.

Informatie over en eigenschappen van de AEG ProCombi Plus:

  • FullTaste®-stoomsysteem
  • Unieke vochtigheidssensor en VarioGuide-technologie
  • SousVide-functie
  • Stoomreinigingsprogramma’s
  • ThermiC°Air-ventilator
  • Energieklasse A
  • Verkrijgbaar in 60 cm of compact formaat van 45 cm
  • BS835680WM – ExSight (TFT) – €1.999,99 – lancering 1/02/2015
  • BS835480WM – ProSight Plus (heldere tekst, rood) – €1.899,99 – lancering 1/02/2015
  • In de handel verkrijgbaar vanaf oktober

Perscontacten:

 

Weber Shandwick
Camille Vandenheede – 02/894 90 41 – cvandenheede@webershandwick.com
Romain Adam – 02/894 90 36 – radam@webershandwick.com

 

Over de Electrolux Groep: Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com.

 

Save and share this post