Electrolux Newsroom Belgium

AEG verandert opnieuw ingrijpend dagelijkse gewoontes. Een kleine revolutie in de vaatwaswasmachine.

Photos

Al jaren concurreren de grote spelers binnen de huishoudmarkt op het vlak van  innovatie om voortdurend hun apparaten op technisch vlak te vernieuwen. De beste prestatie, het laagste water- en energieverbruik, maximale ruimte, mooier design… De innovaties volgen elkaar steeds op maar lijken meer en meer op elkaar. AEG zoekt steeds een manier om de concurrenten voor te zijn door de gebruiken en gewoontes van zijn consumenten in beeld te brengen.  

AEG hecht veel belang aan het introduceren van ergonomische oplossingen die consumenten helpen in hun dagdagelijks leven. Hierbij introduceert het merk het revolutionaire ComfortLift systeem in het gamma ProClean vaatwasmachines . Technische innovaties hebben jarenlang ergonomische verbeteringen onderdrukt. Het comfort en gebruiksgemak van apparaten is nochtans van erg groot belang.

De plaatsing van de vaatwasmachine gelijk met de vloer is de laatste jaren het meest gebruikelijke installatietype wat betreft de integratie van vaatwasmachines in alledaagse keukens. Dit impliceert dat men zich geregeld moet bukken bij het vullen of legen van de vaatwasmachine. Dat oefent druk uit op de wervelkolom wat kan bijdragen aan terugkerende rugproblemen. Dit is de reden waarom AEG het ComfortLift systeem heeft ontwikkeld: een exclusief en innovatief systeem dat het dagelijks leven van consumenten zal vergemakkelijken.

Het exclusieve scharniermechanisme, vastgehecht aan de onderste vullade van de vaatwasmachine laat toe met één simpel en snel gebaar de onderste mand naar buiten te halen en deze laatste te verhogen tot het niveau van de bovenste lade. Hierdoor bevinden beide lades zich op hetzelfde niveau. De bovenste lade blijft in de vaatwasmachine terwijl de onderste lade zich buiten de machine bevindt. Dit staat toe de vaatwasmachine te vullen of legen zonder onnodige inspanningen. Voortaan is het niet meer nodig zich voortdurend te bukken om deze dagelijkse taak uit te voeren waar de meeste onder ons aan gewoon zijn. Met een simpele beweging neemt de lade terug haar oorspronkelijke positie in het onderste deel van de vaatwasmachine in. Zo krijgt men direct toegang tot de bovenste vullade. Deze ergonomische innovatie is voor iedereen, en maakt vooral het leven van ouderen en personen met rugproblemen veel gemakkelijker. Rugproblemen zijn de tweede grootste oorzaak van klachten na hoofdpijn. De statistieken bevestigen dit: 7 Belgen op 10 lijden aan rugpijn gedurende hun leven.

De allereerste ProClean wasmachine uitgerust met het ComfortLift systeem zal eind 2015 op de markt gelanceerd worden (september of oktober – nog te bevestigen). De aanbevolen verkoopsprijs alsook de verschillende modellen zullen later bekend gemaakt worden.

Een prototype van de ProClean wasmachine met ComfortLift systeem zal op het Batibouw salon 2015 aan professionelen en het grote publiek worden voorgesteld.  Aarzel niet om dit exclusief te ontdekken in hal 11, stand 406.  

 

Over de Electrolux Groep: Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com.

Perscontacten:

Weber Shandwick

Camille Vandenheede – 02 894 90 41 – cvandenheede@webershandwick.com
Romain Adam – 02 894 90 36 – radam@webershandwick.com
Om meer informatie te verkrijgen over alle nieuwigheden en om documenten en foto’s te downloaden: https://newsroom.electrolux.com/be-nl/

Voor meer informatie over AEG:

http://www.aeg.be/ of AEG, Electrolux Belgium sa, Raketstraat 40, 1130 Brussel 02/716.26.00

Save and share this post