Electrolux Newsroom Belgium

Start voorverkoop 9de editie Antwerpen Proeft met aankondiging samenwerking met AEG en gratis extra’s voor bezoekers.

  • Nieuw partnership met AEG
  • Tickets inclusief o.a. gratis welkomstdrink, ter plekke, en waardebon voor gratis huisaperitief bij deelnemend restaurant naar keuze, geldig na festival
  • 14 t.e.m. 17 mei 2015, Waagnatie in Antwerpen

Antwerpen, 18 februari 2015 — Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp, Belgiës meest gerenommeerd culinair festival, start vandaag officieel met de online voorverkoop voor zijn 9de jaarlijkse editie. Het vierdaagse evenement heeft in 2015 plaats van 14 t.e.m. 17 mei, aan en in de Antwerpse Waagnatie, en pakt uit met een samenwerking met AEG, marktleider in grote huishoud- en keukentoestellen. Deze headline partner stelt het AEG Sous-Vide Restaurant en gratis workshops in de AEG Cooking Club voor.            

Meer dan 30 restaurants en culinaire speciaalzaken bieden van donderdag 14 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 17 mei op Antwerpen Proeft gerechten in degustatievorm aan. Het aanbod is uitdrukkelijk gevarieerd en gaat van klassiek Belgisch-Frans tot authentiek Aziatisch, van sterrenchefs tot jong talent, van barbecue tot oesters.

Met zowel outdoor als indoor stands, bars en publieksterrassen is Antwerpen Proeft op alle weersomstandigheden voorbereid. Net als bij zijn vorige editie vindt het festival aan en in de Waagnatie plaats. Deze unieke locatie met onbetaalbaar uitzicht op de Schelde ligt in de wijk het Eilandje, die tegenwoordig als dé hotspot van de Antwerpse binnenstad geldt.

Nieuw op Antwerpen Proeft is meer ruimte voor de trend van ‘food trucks’, met onder andere Balls & Glory van tv-kok Wim Ballieu. Een echte première is het AEG Sous-Vide Restaurant. Hier serveren AEG-chefs à la minute innovatieve gerechten, klaargemaakt volgens de nieuwste kooktechnieken met toptoestellen uit het AEG-gamma.

‘Tijdens Antwerpen Proeft laten we een groot publiek kennismaken met AEG-toestellen en de nieuwste innovaties,’ vertelt Gerrit Decock, Marketing Manager Benelux bij AEG.

‘Zo is de AEG-combi-stoomoven de enige in zijn genre waarmee je ook kunt vacuümkoken.’ Deze techniek wordt al een hele tijd toegepast door restaurants en cateraars maar is nog niet zo bekend bij wie graag thuis kookt. Daar brengen we met Antwerpen Proeft verandering in, zowel met kookworkshops in onze AEG Cooking Club als met ons AEG Sous-Vide Restaurant.’

Kookworkshops voor iedereen            
Als bezoeker van Antwerpen Proeft kun je gratis deelnemen aan de AEG Cooking Club, unieke kookworkshops waarbij je met AEG-combi-stoomovens en -inductiekookplaten de beste gerechten op tafel tovert. AEG-chefs leren je alles over de toestellen, recepten en ingrediënten waarmee je aan de slag gaat. Als kers op de taart kun je na afloop proeven van je eigen kookkunsten, vergezeld van een meer dan verdiend drankje.

Inschrijven voor de AEG Cooking Club kan vanaf 16 maart via de website (www.antwerpenproeft.be) of tijdens het festival zelf.

Tickets in voorverkoop voor maar 5,5 euro inclusief o.a. gratis welkomstdrink en waardebon gratis huisaperitief  

Koop hier online je tickets in voorverkoop        

Antwerpen Proeft van 14 tot 17 mei, dat is gezellig eten en drinken bij restaurants, bistro’s, ‘food trucks’ en bars. Dat is lekkere wijnen en artisanale producten ontdekken. Dat is genieten van het perfecte glaasje bier bij het juiste gerecht. Je proloog op de zomer.

Proef dus weer mee met vrienden en familie, en bestel je dagtickets in voorverkoop voor maar 5,5 euro per stuk. Aan de kassa is het dagtarief voor al dat moois 7,5 euro. Het koopje van het jaar want met elk ticket:

– 1. Krijg je ook een gratis welkomstdrink bij aankomst op Antwerpen Proeft.

– 2. Krijg je ook een waardebon voor een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze, geldig vanaf 18 mei.

– 3. Kun je ook een etentje voor 2 op restaurant winnen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag geven we 5 etentjes weg, op zondag zelfs 10. Bij elk deelnemend restaurant kun je een etentje winnen.

– 4. Kun je je ook inschrijven voor de kookworkshops in de AEG Cooking Club. Meedoen aan de AEG Cooking Club en alle ingrediënten zijn gratis.

– 5. Kun je ook gratis naar het Kenwood Theater, met ‘live on stage’ talloze demonstraties, ‘master classes’ en proeverijen. Later hoor je meer over onze opnieuw wervelende programmatie.

Meer dan ooit is er véél te proeven, zien en beleven op ons festival, en als je meerdere dagen naar Antwerpen Proeft wilt komen, kies je best voor een combiticket. Het tarief voor een combiticket is 11 euro voor alle 4 dagen, omgerekend nog geen 3 euro per dag.

Koop hier online je dag- of combitickets in voorverkoop.

Meer informatie over AEG: www.aeg.be
Meer informatie over Antwerpen Proeft: http://www.antwerpenproeft.be en www.facebook.com/AntwerpenProeft

Tickets in voorverkoop voor Antwerpen Proeft: www.antwerpenproeft.be/tickets

Over de Electrolux Groep

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen tewerk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com.

Over culinair festival Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp is het toonaangevende culinair publieksfestival van België. De 9de jaarlijkse editie heeft plaats op donderdag 14 mei (Hemelvaart), vrijdag 15 mei, zaterdag 16 mei en zondag 17 mei 2015, zowel outdoor als indoor aan en in de Antwerpse Waagnatie. Nergens kun je als bezoeker op een en hetzelfde moment en op één locatie gerechten proeven van zóveel bekende culinaire koppen en restaurants, voor een fractie van de gangbare prijs. Het aanbod is uitdrukkelijk gevarieerd en gaat van klassiek Belgisch-Frans tot authentiek Aziatisch, van sterrenchefs tot jong talent, van barbecue tot oesters. Voor 5,5 euro heb je een toegangsticket in voorverkoop inclusief o.a. gratis welkomstdrink en waardebon voor een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze, geldig na het festival. Ambassadeurs in 2015 zijn tv-gezicht Nathalie Meskens (restaurant Yam Thai), chef-kok Wouter Keersmaekers (restaurant De Schone van Boskoop) en culinaire duizendpoot Luc Hoornaert. Headline Partner is AEG (Electrolux), Presenting Partners zijn Bru (Spadel), Kenwood (De’Longhi), Liefmans (Duvel Moortgat), Martini (Bacardi-Martini) en Smeets (Bruggeman). Ook ‘food trucks’, kleinere producenten uit de voedings- en drankbranche en wijnhuizen krijgen de kans om in de spotlight te staan. Verder scoort het festival sterk wat beleving betreft, met o.a. gratis kookworkshops in de AEG Cooking Club, gratis demonstraties en proeverijen in het Kenwood Theater en eveneens gratis afterparty’s. Antwerpen Proeft is een creatie en productie van W. Ramaekers en C. Engelen.

Save and share this post