Electrolux Newsroom Belgium

Een handwas? Niet meer nodig. Het AbsoluteCare®-systeem droogt veilig delicate stoffen als zijde en wol

Photos

Bescherm uw kledij tegen slijtage, verbleking en krimpen met het AbsoluteCare®-systeem in de nieuwe ProTex Plus-droogkast van AEG. Of het nu gaat om uw favoriete zijden sjaal of wollen trui, de energie­zuinige droogkast kan veilig kledingstukken aan met het label ‘handwas’.

Bent u het beu om een zijden jurk vol kreuken te dragen of te moeten vaststellen dat uw nieuwe wollen trui tijdens zijn eerste wasbeurt gekrompen is? Er is hoop. Het vernieuwende AbsoluteCare™-systeem optimaliseert de snelheid en draairichting van de trommel naargelang de stof. Zo krijgen zelfs de meest delicate stukken de best mogelijke behandeling.

Uit onderzoek blijkt dat 87,5% van de consumenten een droogkast wil die hun delicate stoffen kan drogen**, maar dat ze bang zijn dat de droogkast hun kleding zal beschadigen. Deze droogkast is de allereerste die zowel een A+++-energielabel heeft als een Woolmark Blue Label, wat aangeeft dat ze veilig wolproducten met het label ‘handwas’ kan drogen.

“Ik denk dat iedereen al wel eens een wollen trui in de wasmachine heeft gestopt en die er drie maten kleiner terug heeft uitgehaald”, zegt Peter Ackroyd van Woolmark. “Dankzij de recentste innovaties van AEG kunnen consumenten hun wollen kleren in het volste vertrouwen in de wasmachine of droogkast stoppen.”

Specifieke programma’s voor verschillende stoffen

Verschillende stoffen hebben verschillende eigenschappen en dus ook verschillende vereisten voor het drogen. De ProTex Plus-droogkast van AEG met warmtepomp en AbsoluteCare™-systeem biedt specifieke programma’s voor verschillende soorten stoffen: van alledaagse stoffen als katoen en synthetische stoffen tot delicate stoffen als wol en zijde. Het wolprogramma is gepatenteerd en gecertificeerd met het belangrijkste Woolmark-label, Woolmark Blue, omdat het zo mild droogt dat het zelfs wolproducten voor handwas aankan.**

“Met wol moet je vermijden dat er te veel beweging of temperatuur­veranderingen zijn zodat de wol niet gaat vervilten”, zegt Elisa Stabon, Advanced Development Fabric Care bij AEG. “De trommelsnelheid en
-beweging zorgt er tijdens het wolprogramma voor dat de kledingstukken vlak tegen de wanden van de trommel liggen zonder bewegingen die de delicate vezels kunnen beschadigen. Zo kunnen we garanderen dat ze net als bij vlak drogen niet zullen krimpen.”

Er is ook een speciaal zijdeprogramma dat droogt op een lagere temperatuur dan de meeste warmtepompdroogkasten en dat zachtjes draait.

“Zijden kleren hebben luchtige spiraalvezels en ademen daardoor helemaal anders dan andere kleren”, legt Elisa uit. “Als de stof te veel wordt verdraaid, raakt ze gekreukt of wordt ze vormeloos. Ons nieuwe zijdeprogramma zorgt net zo goed voor uw zijden stoffen als natuurlijk drogen of de stomerij.”***

Een bekroonde innovatie

De ProTex Plus-droogkast van AEG (model T77684EIH) werd door de Duitse consumententestorganisatie Stiftung Warentest (StiWa) geprezen voor zijn toonaangevende resultaten inzake energiezuinigheid en milde textiel­verzorging. StiWa, dat door de Duitse overheid wordt gesubsidieerd om de onafhankelijkheid ervan te garanderen, wil consumenten informeren om zo de beste keuze te maken voor hun portemonnee, hun gezondheid én het milieu. StiWa onderzocht 11 droogkasten met en zonder warmtepomp om onder meer de droogkwaliteit, de impact op het milieu en de behandeling van het textiel na te gaan.

Zachtheid is het sleutelwoord

De droogkasten zijn uitgerust met een aantal technologieën voor een optimale behandeling.

  • Dankzij het nieuwe ÖKOFlow-systeem heeft de AEG-warmtepompdroogkast slechts één filter om te reinigen, tegenover twee filters in traditionele warmte­pomp­droogkasten. Het nieuw ontworpen ultra-efficiënte filtersysteem verzamelt al het pluis dat zich opstapelt tijdens het drogen en houdt het vast. Na het drogen kunt u de filter makkelijk verwijderen en reinigen. Dat is niet alleen handig, maar zo kunt u ook niet vergeten om de tweede filter schoon te maken.

Zo kunt u steeds rekenen op vrije luchtkanalen en een optimale toe- en afvoer van de luchtstroom zodat de droogkast tijdens de volledige levensduur weinig energie blijft verbruiken. Verder garandeert het ÖKOFlow-systeem ook gelijkmatig drogen en een langere levensduur voor het toestel.

  • Daarnaast heeft de droger ook OptiSense-technologie, die elektronische sensoren gebruikt om het droogproces aan te passen op basis van de lading en de vochtigheid en zo te lang drogen te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat kleren langer meegaan en bespaart ook energie.
  • De extra grote ProTex Soft Drum biedt genoeg ruimte zodat kledij zich kan ontvouwen en niet gekreukt of in de knoop geraakt.
  • Het drogen op lage temperatuur, samen met de zachte bewegingen van de trommel door de inverter, vermijdt dat de stoffen uitgerekt worden of krimpen.

*Quantitative research on Dryers features and purchase drivers. Holden Pearmain, april 2009.

**Het Woolmark-logo wordt aangebracht op producten die voldoen aan strenge kwaliteits- en prestatiecriteria op basis van de hoge eisen van de moderne consument. Het Woolmark Apparel Care-logo wordt gebruikt voor wastoestellen die getest zijn op hun behandeling van wolproducten. AEG-producten die het logo dragen zijn getest en goedgekeurd door The Woolmark Company. Producten met het Woolmark Apparel Care Blue Label kunnen veilig stoffen wassen met een handwaslabel.

***Onderzoek WL 7112/14 van het wfk-Institut für Angewandte Forschung GmbH op 5 confectiekledingstukken na 10 was-en-droogcycli of 10 stomerijcycli.

Over de Electrolux Groep:

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Weber Shandwick

Romain Adam – 02/894 90 36 – radam@webershandwick.com

Save and share this post