Electrolux Newsroom Belgium

Met de allereerste geconnecteerde stoomoven met inbouwcamera zet u perfecte gerechten op tafel dankzij uw mobiel apparaat.

Photos

Ook bij het koken zit het verschil vaak in de details. De nieuwe combi-stoomoven van AEG met de allereerste inbouwcamera zet u alvast op goede weg. De oven is verbonden met uw mobiele apparaat, waardoor u meteen inspiratie en feedback bij de hand hebt en alles onder controle houdt, zelfs als u even niet in de keuken bent.

Terwijl steeds meer van deze slimme apparaten op de markt komen, groeit ook de interesse om ook thuis heerlijke en gezonde maaltijden te bereiden. AEG zet de toon op beide vlakken met de ProCombi Plus Smart-oven. De nieuwe stoomoven is uitgerust met een CookView®-camera, die een live feed van uw oven naar uw mobiele apparaat (iOS of Android) stuurt. Via de mobiele app en wifi-toegang houdt u een oogje op het gerecht in de oven, zelfs als u niet in de keuken bent. Met de My AEG-app kunt u het kookproces starten met uw mobiele apparaat en ook de temperatuur en lucht­vochtigheid aanpassen of naar een andere functie schakelen met een eenvoudige aanraking of swipe op uw smartphone of tablet. Zo hebt u de oven ook onder controle terwijl u met uw gasten aan tafel zit.

Slimme en sociale interactie voor een ongeëvenaarde smaak

De app denkt ook met u mee over uw gerechten. Zo kunt u makkelijk kiezen op welke temperatuur u uw vlees wilt bereiden en kunt u kiezen uit de honderden professionele recepten in de database van de app. Via meldingen krijgt u updates en waarschuwingen als u het kookproces nauwer moet opvolgen. U kunt ook in de recepten zoeken op basis van criteria zoals dieet, kostprijs, gelegenheid, ingrediënten of kooktechniek.

In het deel Social Feed kunt u inspiratie opdoen via de sociale media van AEG en kunt u uw kook­kunsten delen met uw vrienden via de camera in de oven. Om het plaatje helemaal af te maken wordt er op basis van het recept een boodschappenlijstje gegenereerd.

De ultieme tool om stoomkoken te ontdekken

Naast de camera is de oven ook uitgerust met andere functies om een culinaire beleving te creëren voor alle zintuigen. Stoomkoken is een trend die snel aan populariteit wint en uw gerechten naar een hoger niveau kan tillen door de smaak, de kleur en de voedingsstoffen van de ingrediënten te bewaren. Zo zijn zowel uw brood als uw gebraad telkens weer sappig vanbinnen en hebben ze een krokant vel of korstje vanbuiten. Maar vaak ligt het niet voor de hand om die verrukkelijke resultaten uit de stoomoven te toveren en veel mensen denken ook dat ze een aparte stoom- en heteluchtoven nodig hebben. Met de AEG ProCombi Plus Smart krijgt u twee ovens in één en dankzij de oven­camera en de app hebt u ook de beste ondersteuning zodat u het stoomkoken perfect onder de knie krijgt.

De AEG ProCombi Plus Smart is uitgerust met het FullTaste® Steam System en een professionele vochtmeter om de optimale combinatie van stoom, vocht en warmte te verzekeren. De oven heeft ook een sous-videfunctie om te koken in vacuümzakjes, een groeiende trend om traag te koken op lage temperaturen waardoor alle aroma’s, smaken en voedingsstoffen worden vastgehouden en bewaard.

De app biedt ook hier ondersteuning door info te bieden over minder frequent gebruikte functies. Die functies worden gekoppeld aan recepten zodat u uw kookkunsten verder kunt ontwikkelen en nieuwe functies en technieken kunt uitproberen.

Geconnecteerde toestellen: de toekomst

De geconnecteerde oven met inbouwcamera zal worden voorgesteld op IFA en zal te verkrijgen zijn vanaf april 2016. De mobiele app met alle recepten, maar zonder de connectiviteit kan al worden gedownload via de App Store en Google Play (zoek naar Let’s Taste tot de nieuwe versie, “My AEG”, wordt gelanceerd in januari 2016). De geconnecteerde oven zal op IFA worden voorgesteld als onder­deel van de slimme keuken van AEG.

“AEG vindt dat geconnecteerde toestellen een naadloze en moeiteloze consumentenervaring moeten bieden — ontwikkeld op open, gestandaardiseerde platformen zodat de consumenten makkelijk toestellen kunnen toevoegen aan hun netwerk van geconnecteerde toestellen”, zegt Gerd Holl, General Manager Germany & Austria bij Electrolux.  “Dankzij een rondleiding door het speciaal ontworpen My Smart Home, een toegankelijk model op ware grootte van een volledig geconnecteerd huis, kunnen bezoekers aan de AEG-stand ervaren hoe connectiviteit het dagelijkse leven kan vergemakkelijken en verrijken.

Als onderdeel van Electrolux Group is AEG lid van AllSeen Alliance, ‘s werelds grootste opensource­platform voor interoperabiliteit binnen het ‘Internet of Things’, met meer dan 170 leden uit verschillende sectoren.

Beschikbaar toestel:

  • BS835880WM – beschikbaar vanaf 01/01/2016 (2.399,99€)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Weber Shandwick

Romain Adam – 02/894 90 36 – radam@webershandwick.com

Save and share this post