Electrolux Newsroom Belgium

Nieuwe AEG-was/droogcombinatie helpt mythes de wereld uit

Photos

Met een nieuwe was/droogcombinatie brengt AEG een moderne 2-in1-oplossing op de markt die misvattingen over combinatietoestellen de wereld uit kan helpen. Dankzij de vernieuwende DualSense-technologie van AEG kan dit toestel de hele garderobe aan. Het is de eerste was/droogcombinatie met een specifiek programma voor zijde voor wassen én drogen. Het toestel heeft ook het Woolmark Blue Label gekregen voor de milde behandeling van wolproducten voor handwas tijdens zowel het wassen als het drogen, een unicum voor een was/droogcombinatie.

Was/droogcombinaties zijn al jarenlang een ideale oplossing voor de vele kleine huishoudens in Europa – een kwart van de Europese bevolking (82 miljoen mensen) woont in 2 of minder kamers*). Toch durven veel consumenten geen was/droog­combinatie te kopen omdat ze denken dat die hun kledij niet optimaal verzorgt, te veel energie verbruikt, een te kleine trommel heeft en/of minder betrouwbaar is dan afzonderlijke wasmachines en droogkasten.

De nieuwe ProTex-was/droogcombinatie met DualSense™-technologie van AEG wil deze mythes voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. “We hebben een was/droogcombinatie ontwikkeld die plaatsbesparend is en consumenten toch optimale textielverzorging biedt met de grootste zuinigheid, 50% meer inhoud dan de gemiddelde trommel en een inverter met 10 jaar garantie”, zegt Finn Lofnes, Category Director Washer Dryers bij AEG. “Het toestel zorgt ook voor tijdwinst dankzij een was-en-droogprogramma van slechts 60 minuten.”

De eerste met het Woolmark Blue Label voor wassen én drogen

AEG is het allereerste bedrijf dat een was/droogcombinatie op de markt brengt die van Woolmark het Blue Label heeft gekregen voor zowel wassen als drogen van wolproducten voor handwas.

“Om dit Blue Label te verdienen is de nieuwe was/droogcombinatie van AEG met glans geslaagd in een reeks strenge testen om de mildheid van het programma aan te tonen”, zegt Peter Ackroyd, Global Strategic Advisor bij Woolmark Company. “Het Woolmark Blue Label biedt klanten de zekerheid dat hun machine nog zachter zal omgaan met hun kleren dan een traditionele handwas.”

Deze doorbraak werd mogelijk gemaakt door de geavanceerde DualSense™-technologie van AEG. DualSense™ optimaliseert voor elk programma de snelheid en rotatie van de trommel en de was- en droogtemperatuur, op basis van de textielsoort. Daardoor worden de kleren optimaal behandeld en blijven ze langer als nieuw.

“De DualSense™-technologie biedt een veilige behandeling, zelfs voor delicate stoffen als zijde”, zegt Loftnes. “We zijn het eerste bedrijf dat een was/droog­combinatie biedt met een specifiek was-en-droogprogramma voor zijde – een nieuw bewijs dat AEG voorop loopt op het vlak van textielverzorging.”

OptiSense: energiezuinig en een optimale behandeling

Tegenwoordig proberen klanten hun water- en energieverbruik te verminderen en de levensduur van hun kledij te verlengen. De wasruimte is de ideale plaats daarvoor.

“Tijdens het wasproces berekent de OptiSense-technologie van AEG het gewicht van de lading met behulp van intelligente sensoren, om zo de prestaties te optimaliseren en het energieverbruik te verminderen”, aldus Loftnes.

NonStop-programma van 60 minuten

De was/droogcombinatie van AEG helpt consumenten ook tijd te besparen dankzij het ‘droog tot droog’-programma van 60 minuten en een optioneel stoomprogramma. “Voor de meeste mensen is de was iets waar ze liever zo weinig mogelijk tijd aan besteden”, merkt Loftnes op. “Ons NonStop-was-en-droogprogramma van 60 minuten helpt consumenten hun kostbare tijd zo goed mogelijk te besteden en met de stoomtechnologie kunnen kleren ontkreukt en snel opgefrist worden.”

 4 mythes over was/droogcombinaties

1. Niet groot genoeg. De was/droogcombinatie van AEG biedt een was-en-droog­capaciteit van 6 kg, ofwel 50% meer dan de gemiddelde lading. Voor wassen zonder drogen biedt de machine een capaciteit van 9 kg.

2. Niet energiezuinig genoeg. Bij het wassen is de ProTex-was/droogcombinatie even zuinig als een A+++-20%-wasmachine. Voor wie op zoek is naar de meest energie­zuinige was/droogcombinatie op de markt is er het ÖKOKombi Plus-model, dat uitgerust is met een droogkast met warmtepomp en zo een A-40%-label biedt voor wassen en drogen.

3. Niet mild genoeg. De was/droogcombinaties van AEG zijn de eerste die het Woolmark Blue Label hebben gekregen voor het veilig wassen én drogen van wolproducten voor handwas. Met de DualSense™-technologie biedt het bedrijf ook als eerste een specifiek was-en-droogprogramma voor zijde.

4. Niet betrouwbaar genoeg. De was/droogcombinaties van AEG zijn uitgerust met de inverter zonder borstel, die minder geluid en trillingen veroorzaakt en 10 jaar garantie biedt.

*Electrolux Trend Report: “Thinking Ahead” 2013.

Over de Electrolux Groep:

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 150 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 50 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine. In 2013 liet Electrolux een omzet optekenen van € 12,6 miljard en stelde de onderneming 61.000 mensen te werk. Meer informatie vindt u op http://group.electrolux.com.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Weber Shandwick

Romain Adam – 02/894 90 36 – radam@webershandwick.com

 

Save and share this post