Electrolux Newsroom Belgium

Batibouw 2016 – PlusSteam Multi-functies oven

Photos

Nieuwe oven van AEG voegt stoom toe voor een krokanter bakresultaat. 

Niets zo lekker als versgebakken brood dat net uit de oven komt. Maar de weg naar een perfect goudbruine korst en lekker zacht kruim is een proces van vallen en opstaan, zonder garantie op succes. Gelukkig helpt de nieuwe oven van AEG keer op keer voor een perfect resultaat.

“Zelf bakken creëert een gevoel van pure gelukzaligheid: het hele huis vult zich met heerlijke geuren, en de smaak en textuur van versgebakken brood zijn met niets vergelijkbaar. Voortaan kan iedereen met een gerust hart aan de slag: geen ijdele hoop, maar perfectie gegarandeerd”, aldus Arnaud Lhoest van AEG.

Bovenop alle standaardfuncties van een multifunctionele heteluchtoven heeft de nieuwe oven onderaan een waterreservoir met afzonderlijk verwarmingselement. Zet de oven eerst op True Fan Cooking/PlusSteam en activeer dan de PlusSteam-stoomfunctie met een druk op de knop op het bedieningspaneel. Dit vochtige ovenklimaat tijdens de eerste 10 à 15 minuten van het bakproces is ideaal voor een gladde, glanzende en krokante korst.

“Wanneer de stoomfunctie geactiveerd is, zorgt de watercondensatie voor een poreus bakoppervlak”, legt Arnaud Lhoest van AEG uit. “Die zetmeelhoudende laag zorgt voor een glanzende korst. “Bij een droog ovenklimaat verdampt het vocht uit het blootgestelde oppervlak te vlug, waardoor het baksel te vroeg een droge, onelastische laag krijgt en het deeg niet meer kan rijzen zoals het hoort.” 

Na de verspreiding van de stoom zorgt de droge, hete lucht voor een gelijkmatig goudbruine en krokante korst rond het brood. De toevoeging van stoom houdt ook cakes lekker zacht en smeuïg.

“Dankzij de PlusSteam-functie tovert iedereen telkens weer overheerlijke resultaten op tafel, en dit vanaf de eerste keer”, gaat Arnaud Lhoest verder. “Net zo trefzeker als een ervaren bakker.”

De stoomfunctie is ook geschikt voor het gecontroleerd laten rijzen van deeg. “Bij deze cruciale fase speelt het ovenklimaat een belangrijke rol”, benadrukt Arnaud Lhoest. “Bij de conventionele methodes zakt het deeg vaak als een pudding ineen, maar onze oven staat garant voor een consistent resultaat.”

Eenvoudiger onderhoud, betere smaak

Extra functies vereenvoudigen het bakproces en het onderhoud. 

  • ThermiC° Air: de perfecte warmtecirculatie zorgt ervoor dat de gerechten mooi gelijkmatig bakken.
  • Katalyse: de zelfreinigende oven is na elk gebruik snel weer in topvorm.
  • XXL capaciteit: de oven heeft maar liefst drie niveaus, waardoor er meerdere gerechten tegelijk in kunnen

 

Selectie van beschikbare toestellen:

  • BP301352WM : 749,99€
  • BE3013501M : 749€
  • BP301350WM : 949€
  • BE3013521M : 549€

Over de Electrolux Groep: Electrolux is een wereldwijde marktleider op het vlak van huishoudtoestellen die gebaseerd zijn op een diepgaand inzicht in wat de klant precies wil, en die ontwikkeld zijn in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. De Groep biedt doordachte, innovatieve oplossingen voor consumenten en professionals, met producten zoals koelkasten, vaatwassers, wasmachines, fornuizen, stofzuigers, airconditioners en huishoudelektro. Onder zijn gerespecteerde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine verkoopt de Groep jaarlijks meer dan 50 miljoen producten aan klanten in ruim 150 landen. In 2013 haalde Electrolux een verkoopcijfer van 12,6 miljard euro en stelde het bedrijf 61.000 mensen te werk. Meer informatie op http://group.electrolux.com

De product animaties zijn beschikbaar op onze AEG YouTube channel:

https://www.youtube.com/user/AEGbe

 

Save and share this post