Electrolux Newsroom Belgium

AEG vindt zichzelf opnieuw uit met premium producten en ervaringen

Photos

Maak kennis met het nieuwe AEG: tijdens IFA 2016 zal AEG zijn nieuwe premium look introduceren. De lancering wordt ingezet met een reeks innovatieve keukentoestellen, die wereldwijd de eerst responsieve keukenbeleving op de markt brengen, en een nieuwe reeks wasmachines, die de categorie textielverzorging en de perceptie hiervan herdefinieert.

Tijdens IFA 2016 zal AEG met grote trots een totale revolutie van zijn merk voorstellen. Door middel van een robuuste en innovatieve nieuwe strategie wil het zijn ongeëvenaarde premium kwaliteit en uitmuntende beleving in de verf zetten door middel van een hele reeks nieuwe, unieke producten. Dit alles wordt op de markt gebracht door middel van inspirerende en meeslepende storytelling.

Nieuwe reeksen van premium producten gecombineerd met straffe stellingen

In de categorie van keukentoestellen introduceert AEG de Mastery Range. Deze reeks innovatieve huishoudtoestellen introduceert ’s werelds eerste responsieve keukenervaring op de markt.

“Na grondig onderzoek en tests, ontdekten we dat consumenten zich vaak genoodzaakt voelen om zich aan te passen aan hun huishoudtoestellen wanneer ze aan het koken zijn”, zegt Niels Munksgaard, Head of Product Marketing EMEA bij AEG. “In de nieuwe AEG Mastery Range zijn we nog een stapje verder gegaan bij het uitdenken van nieuwe functies en designaspecten en kwamen zo tot een nieuwe gebruikerservaring waar de toestellen zich aanpassen aan de persoon die kookt en niet omgekeerd.”

Van het bewaren en koken van ingrediënten tot de afwas, de AEG Mastery Range neemt verschillende praktische elementen opnieuw in overweging en maakt gebruik van innovatieve technologie en responsief design om het proces te stroomlijnen. Een vaatwasmachine, die als eerste in zijn soort de onderste lade zachtjes naar omhoog duwt om het in-en uitladen van de machine gemakkelijker en ergonomischer te maken, is hier een voorbeeld van. Verder heb je ook nog een oven die je aanspreekt als een ober in een restaurant en je vraagt of je vlees bleu, saignant of à point moet zijn; een koelkast met een flexibele opbergruimte in de deur die veranderd kan worden naargelang jouw noden; een hands free dampkap die zich automatisch aanpast aan wat er op het vuur staat; en een kraan die je meteen kan voorzien van kokend water, waardoor je geen waterkoker meer nodig hebt. Dit zijn allemaal voorbeelden van de toegevoegde waarde die de AEG Mastery Range te bieden heeft.

“We zijn er erg trots op om als eerste zo’n responsieve kookervaring op de markt te kunnen brengen”, voegt Niels Munksgaard nog toe.

Binnen de categorie van wasmachines introduceert AEG de geavanceerde New Laundry Range met wasmachines en droogkasten die perfect in tandem kunnen samenwerken en zo garanderen dat kleuren, texturen en vezels van kleren beschermd worden zoals nooit tevoren. Samen met nog enkele andere toepassingen introduceert deze reeks ook de SoftWater Technology: ’s werelds eerste toepassing die het water verzacht voor het wassen om zo ongeëvenaarde wasresultaten te bekomen op 30°.

“We combineerden een door consumenteninzichten gedreven aanpak met een wetenschappelijke aanpak om zo productfuncties te bieden die verder gaan dan wassen. Door vezels, kleuren en texturen te beschermen kunnen we de manier waarop we onze kledij verzorgen revolutionair veranderen,” zegt Jenny Hedberg, Product Marketing Director EMEA, AEG.

De nieuwe reeks brengt een nieuw niveau van textielverzorging voor alle kledingstukken, zelfs voor de meest delicate vezels zoals wol of zijde of high-performance outdoor kledij die waterafstotend moet blijven tijdens het wassen en drogen.

“We hebben samengewerkt met belangrijke spelers in de kledij en wasmiddelenindustrie en zijn trots om te zeggen dat de nieuwe technologieën niet enkel door ons, maar ook door anderen worden erkend”, zegt Jenny Heberg. “Procter & Gamble (producent van Ariel en Lenor), bijvoorbeeld, is het met ons eens dat onze technologieën de activatie van detergent in snellere en koudere cycli boost en de verdeling van de wasverzachter over de hele waslading verbetert. En wat het wassen en drogen van delicate stoffen betreft: de Woolmark Company heeft onze wolcycli gecertificeerd met de hoogste rating, gezien ze ‘hand wash only’ wollen kledij kunnen wassen en drogen.”

Met deze nieuwe reeks is AEG ook een pionier op het gebied van moderne textielzorg. Door slimme connectiviteit toe te voegen aan de toestellen, wil AEG consumenten begeleiden bij het verkennen van nieuwe technologieën en hen helpen om nieuwe manieren van kledijverzorging te ontdekken, op een betere, modernere en duurzamere manier.

Een ervaring die zowel modern, esthetisch als premium is

Als leider in de innovatie van huishoudtoestellen, strategisch denken en uitzonderlijke marketinguitvoering, versterkt AEG zijn positie met een nieuwe en aantrekkelijke look. Een nieuw, gemoderniseerd logo zonder het E-merk en een premium kleurenpalet met een donkere houtskoolkleurige achtergrond zorgt voor een uitgesproken, premium uitstraling voor AEG. In combinatie met straffe boodschappen, typografie en moderne afbeeldingen, wordt de merkervaring naar een hoger niveau getild.

“AEG is doorheen de geschiedenis steeds een pionier geweest en onze belofte is om altijd één idee voor te blijven”, zegt Annika Priou, Brand Experience Director EMEA bij AEG. “Deze nieuwe look, gecombineerd met de lancering van de nieuwe keuken – en wasmachinereeks zal de manier waarop consumenten ons ervaren en hoe ze onze producten gebruiken, herdefiniëren.

Naast het investeren in de ontwikkeling van de nieuwe reeksen hebben we ook aandacht besteed aan fantastische tools, aanwinsten en inhoud die onze consumenten zullen blijven aanspreken met op maat gemaakte boodschappen die hen ondersteunen in de volledige ervaring: van de aankoop van een product tot het gebruik ervan. Er staat een complete, 360° aanpak klaar die sterk zal focussen op moderne, cutting edge en premium sociale en mobiele ervaringen om zo enkele van de beste innovaties binnen de markt te kunnen realiseren…”

Save and share this post