Electrolux Newsroom Belgium

De nieuwste AEG reeks stelt oude wasgewoonten in vraag

Photos

AEG onthult de geavanceerde New Laundry Range, een combinatie van wasmachines en drogers die perfect in tandem werken. Samen bieden ze de garantie om kleuren en texturen te behouden en tegelijk vezels te beschermen zoals nooit tevoren. Naast andere functies biedt de reeks een SoftWater Technology aan, de eerste technologie ter wereld die het water verzacht nog voor de was start. Dit zorgt voor ongekende wasresultaten op 30°C.

De belangrijkste ambitie van de nieuwe reeks is om kleding er was na was als nieuw te laten uitzien en komaf te maken met ouderwetse was gewoonten.

“We combineerden een aanpak op basis van consumenteninzichten met een wetenschappelijke aanpak om zo productfuncties te bieden die verder gaan dan het wassen op zich. Door vezels, kleuren en texturen te beschermen, kunnen we de manier waarop we onze kleding verzorgen revolutionair veranderen,” zegt Jenny Hedberg, Product Marketing Director EMEA, AEG.

De nieuwe reeks introduceert een ongekend niveau van textielzorg voor alle kledingstukken, zelfs voor de meest delicate vezels zoals wol of zijde of high-performance outdoor kleding die waterafstotend moet blijven tijdens het wassen en drogen.

“De meerderheid van de consumenten is bezorgd over het drogen van delicate kledingstukken in een droogkast. Door wantrouwen in hun machine of misleidende wasvoorschriften kiest 40% van de consumenten er elke maand voor om met de hand te wassen”, zegt Jenny Hedberg. “AEG vindt dat het tijd is om het vertrouwen van consumenten in wasmachines en droogkasten terug te herstellen.”

Een zachtere was dankzij zachter water

Tijdens het testproces kwam AEG tot de ontdekking dat detergenten veel beter presteerden in zacht water, ook op lage temperaturen. Dit inzicht leidde tot de ontwikkeling van de eerste in-machine waterverzachtende technologie ter wereld.

“Leidingwater bevat mineralen die slecht zijn voor stoffen. De nieuwe AEG wasmachines zijn de eerste ter wereld die voorzien zijn van technologie om deze te verwijderen”, zegt Fabio Garzena, Textile Engineer bij AEG.

Deze pionierstechnologie gebruikt een filter die ionen uitwisselt en het water verzacht door schurende, harde mineralen uit het aangevoerde leidingwater te verwijderen en te transformeren naar puur, zacht water. Dit laat de machine toe om detergenten optimaal te activeren bij veel lagere temperaturen en tegelijkertijd ook te spoelen met zacht, gezuiverd water. Dit zorgt er voor dat er geen harde minerale residuen achterblijven op de kleding, om het ‘net-als-nieuw’ gevoel langer te behouden.

Dankzij de SoftWater Technology kan men genieten van alle voordelen van wassen op 60°C op slechts 30°C en tegelijkertijd ook profiteren van een lager energieverbruik door het wassen op een lagere temperatuur. Wassen op 30°C vermindert namelijk de slijtage van vezels en de vervaging van kleuren drastisch, zelfs na een groot aantal wasbeurten. Om dit te bewijzen, heeft het AEG test lab een zwarte jurk 50 keer gewassen zonder kleurvervaging of slijtage.*

Een nieuwe manier om voor je kleding te zorgen, bewezen door anderen

“We hebben samengewerkt met belangrijke spelers in de kleding- en wasmiddelenindustrie en kunnen met trots zeggen dat de nieuwe technologieën niet enkel door ons, maar ook door anderen worden erkend”, zegt Jenny Heberg. “Zo bijvoorbeeld, is Procter & Gamble (producent van Ariel en Lenor) dezelfde mening toegedaan dat onze technologieën de activatie van detergent in snellere en koudere cycli boost en zo de verdeling van wasverzachter verbetert over de hele waslading. En wat het wassen en drogen van delicate stoffen betreft: de Woolmark Company heeft onze wolcycli gecertificeerd met de hoogste rating, gezien ze ‘hand wash only’ wollen kleding kunnen wassen en drogen.”

Volgens onderzoek wil 87,5% van de consumenten een droogkast die zorgt voor hun delicate stoffen**, maar vreest dat de droogkast hun kleding zal beschadigen. Het AbsoluteCare® System premium wol programma werd erkend met Woolmark Blue certificering, wat betekent dat het veilig is om delicate ‘hand-wash only’ wollen kleding te drogen in de droogkast. De snelle trommelsnelheid zorgt ervoor dat wollen kledingstukken tegen de trommelwand gedrukt worden en zo ‘plat’ drogen wordt nagebootst. Daarenboven zijn er geen schadelijke of krachtige bewegingen in de droogcycli die delicate kledingstukken zouden kunnen schaden.

“De laatste innovaties van AEG geven consumenten het vertrouwen om zelfs wollen kleding in de machine te stoppen, zonder het risico te lopen om deze te vernielen”, zegt Peter Ackroyd van The Woolmark Company.

AEG werkt ook samen met beloftevolle designers om zijn kennis en inzichten over moderne textielzorg te delen. Marit Ilison, een Estse designer die vintage dekens omvormt tot couture jackets, gebruikt deze laatste nieuwe toestellen.

“Wanneer we de AEG Woolmark-gecertificeerde machine met de nieuwe wol-wassende technologie probeerden, maakte dat echt een groot verschil”, aldus Marit Ilison. “Ik geloofde nooit dat er een verschil was tussen low-end en premium machines maar mijn ervaring met AEG deed me van gedachten veranderen. We hadden eerst veel twijfels, maar nu wassen we al onze vintage dekens met de machine en dat doet echt wonderen. De dekens zijn niet enkel schoon en fris maar ook bijzonder zacht. Er moet wel iets speciaals aan de hand zijn, want we hebben ook gewone kleding met hun producten gewassen en het resultaat is opmerkelijk anders dan bij een gewone wasmachine.”

Een slimmere manier om te verzorgen 

AEG is een pionier op vlak van moderne textielverzorging door nieuwe manieren van connectiviteit te gebruiken. Veel consumenten nemen wasgewoonten over van generatie op generatie en blijven wassen en drogen op dezelfde manier zoals hun familie dat altijd al deed. Dit betekent dat velen geen voordeel halen uit de nieuwe mogelijkheden die nieuwe technologieën te bieden hebben.

Door slimme connectiviteit toe te voegen aan zijn toestellen, wil AEG consumenten begeleiden bij de verkenning van nieuwe technologieën en hen helpen om nieuwe manieren van kledingverzorging te ontdekken, en dit op een betere, modernere en duurzamere manier. De nieuwe Care Advisor in de My AEG app geeft consumenten advies over welke programma’s, opties en detergenten ze kunnen kiezen voor verschillende soorten kleding; inclusief advies over het voorbehandelen van vlekken.

“Dit is een voorbeeld van het grote voordeel dat connectiviteit kan brengen bovenop de basis afstandsbediening”, zegt Jenny Hedberg.

Overzicht reeks

De nieuwe AEG wasmachine reeks

6000 Reeks Wasmachine

De 6000 Reeks wasmachine beschikt over de ProSense® Technology die automatisch de wascycli aanvoelt en aanpast naargelang de lading. Dit maakt dat stoffen minder last ondervinden van slijtage en langer hun textuur behouden.

7000 Reeks Wasmachine

De ProSteam® Technology in de 7000 Reeks beschikt over de PlusSteam optie die je toelaat om kreuken tot een derde* te verminderen door stoom toe te voegen aan het einde van de wascyclus. Je kan ook een aparte stoomcyclus gebruiken om snel en gemakkelijk gekreukte kledingstukken op te frissen.

8000 Reeks Wasmachine

In een standaard wasmachine bereikt een wasverzachter slechts de helft van de vezels. Met de ÖKOMix Technology wordt elk deeltje detergent en wasverzachter vermengd met water zodat het volledig ontbindt nog voor het in de trommel terecht komt. Het garandeert dus voor het eerst dat elke vezel schoongemaakt en verzorgd wordt. Deze technologie wordt onderschreven door de marktleider in detergenten, P&G, als het meest efficiënt gebruikmakend van wasmiddel en wasverzachter, met een dekking boven de 90%.

9000 Reeks Wasmachine

Enkel de AEG SoftWater Technology 9000 Reeks wasmachines zuiveren en verzachten water zodat detergenten effectiever werken. Ze leveren dezelfde resultaten op van een 60°C was aan slechts 30°C. Dit maakt dat kleuren langer helder of zwart* blijven, terwijl de vorm en textuur van je kleding behouden blijft.

De Nieuwe AEG Droogkasten Reeks 

6000 Reeks Droogkast

De 6000 Reeks gebruikt de ProSense® Technology met vochtigheids- en temperatuursensoren die de droogtijd en het energieverbruik aanpassen naargelang de grootte van de lading. Dit bespaart tijd en energie, terwijl ondertussen ook de kleding beschermd wordt tegen de schade die kan ontstaan door te lang te drogen.

7000 Reeks Droogkast

De SensiDry® Technology van de 7000 Reeks kan drogen aan de helft van de temperatuur van conventionele droogkasten. Zo wordt de kans op schade en slijtage verminderd en blijft de textuur van de stoffen behouden.

8000 Reeks Droogkast

Het AbsoluteCare® System van de 8000 Reeks stelt onze mening over het drogen van zijde, wol en outdoor kleding op de proef. Het wolprogramma belooft geen inkrimping* en houdt wolgoed zachter en in betere vorm dan drogen aan de waslijn. Het unieke zijdeprogramma is zo zacht als natuurlijk drogen, wat maakt dat zijde haar vorm behoudt en met minder kreuken uit de droger komt dan bij natuurlijk drogen. Het nieuwe outdoor droogprogramma is voor waterproof kleding zelfs beter dan drogen in de open lucht. Het gebruikt de juiste hoeveelheid warmte om de prestaties van het waterafstotend membraan* in waterproof, windproof en ademende kleding beter te bewaren, en zo blijft ook je prestatie bevorderende kleding presteren.

*beter dan drogen in de open lucht

Lanceringsdatum: oktober 2016

Save and share this post