Electrolux Newsroom Belgium

AEG App: textielverzorging in een modern jasje

Photos

AEG en wasmiddelproducenten bundelden krachten om een smartphone app te ontwikkelen die, heel eigentijds, advies geeft over het verzorgen van uw wasgoed. De app werpt een verhelderende blik op de wasvoorschriften, bevat ’een massa tips om het wasgoed correct te verzorgen en doorprikt een aantal mythes rond de wassymbolen. Via een aantal eenvoudige stappen kies je het ideale wasprogramma dat met de app rechtstreeks naar de AEG wasmachine en droogtrommel wordt verstuurd . Resultaat? Optimaal behandeld wasgoed, zonder stress.

“Zoals mijn moeder me het leerde”… is zowat het standaardantwoord op de vraag naar iemands wasgewoonten. Maar tijden veranderen en oude gewoonten moeten plaats ruimen voor nieuwe technologieën. “Kleding  die beter onderhouden wordt, blijft veel langer mooi. Omdat onze kledij langer meegaat, besparen we bovendien geld en beschermen we het milieu,” vertelt Marcus Jacob, Directeur van de Productlijn Wasgoed voor Duitsland en Oostenrijk. “Kleding blijft langer mooi en functioneel met een juiste behandeling, en dat is precies wat we de consumenten met deze nieuwe stap willen bijbrengen.”

De input van de intelligente My AEG App voor wasvoorschriften helpt u het meest geschikte was- en droogprogramma te kiezen zodat het textiel van vandaag ook eigentijds wordt behandeld. Naast 40 handige weetjes om vlekken te verwijderen bevat de app ook heel wat tips en tricks die een aantal mythes, maar ook achterhaalde gewoonten rond wassen en drogen, voor goed uit de wereld moeten helpen.

Optimale verzorgingsvoorschriften binnen handbereik

Tomatensaus op een katoenen hemd of koffievlekken op een zijden jurk? De intelligente “Care Advisor” van de app helpt om wasgoed optimaal te behandelen. Zo krijgt de gebruiker advies over het programma, over de voorbehandeling van vlekken en over het meest geschikte wasmiddel. Je kiest het materiaaltype, de graad van vervuiling en de aard van de vlek of  geeft gewoon het gepaste wassymbool in, waarna de app het geschikte programma voor het wassen en drogen van uw lievelingsspullen bepaalt. Door de gewenste optie te kiezen, wordt de informatie efficiënt en probleemloos naar uw AEG 9000 Series machine gestuurd.

De My AEG App biedt moderne en praktische hulp bij het wassen, ongeacht waar de gebruiker zich bevindt Zo bevat de app bijvoorbeeld een gids voor wasvoorschriften die op basis van de wassymbolen op de kledinglabels het optimale programma voor u bepaalt. Je kiesteen symbool; de app verwerkt de informatie en stelt het geschikte programma voor. “Heel wat consumenten hebben moeite om die symbolen te ontcijferen die bovendien vaak verouderd zijn of betrekking hebben op oude technologieën en gewoonten,” aldus Jacob.

“De app bevat ook bijkomende informatie en maakt voorgoed komaf met de fabeltjes rond de wassymbolen,” voegt Jacob eraan toe. “Maar weinig mensen weten dat je tot 60 procent energie kan besparen door te wassen op 30 in plaats van op 40 graden. Bovendien beschermt een lagere temperatuur kleuren en vezels, zodat kleding langer mooi blijft. En minder vaak naar de droogkuis gaan, is bovendien beter voor het milieu.”

Aan de slag met deskundigen

De app werd ontwikkeld door het specifieke team van AEG dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van wasgoed. Om de gids rond vlekkenbehandeling en de vele artikelen en tips en voor de wasmiddelaanbevelingen samen te stellen, kon AEG rekenen op de hulp van Procter & Gamble en Woolmark: dé garantie op het best mogelijke wasadvies. Een studente aan ESMOD in Berlijn, een van de toonaangevende modescholen ter wereld, boog zich dan weer over het vertaalprobleem van wasvoorschriften.

“Ik heb heel wat interviews afgenomen en onderzoek verricht naar het onderhoud van textiel en het is overduidelijk dat de consument gewoon onvoldoende weet over de juiste verzorging van kleding,” aldus Holly Daggar, een studente aan de ESMOD die hiervoor samenwerkt met AEG. “Ik hoop dat mensen nieuwe gewoonten zullen aanleren en ben ervan overtuigd dat de nieuwe app een waardevolle bijdrage levert.”

My AEG App beschikbaar:

App Store (iOS):

https://itunes.apple.com/de/app/id1087824977?l=en&mt=8

Google Play (Android):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aeg.myaeg

Save and share this post