Electrolux Newsroom Belgium

Revolutie voor wasgewoonten met nieuwe was/droogcombinatie-reeks van AEG

AEG lanceert vandaag zijn nieuwe reeks was/droogcombinaties die uitgerust zijn met verbeterde non-stop programma’s om meer flexibiliteit te garanderen bij dagelijks gebruik. Met de nieuwe, op-maat-gemaakte wasprogramma’s behalen consumenten optimale resultaten bij het wassen en drogen zonder in te boeten aan kwaliteit of doeltreffendheid – zelfs voor de meeste delicate stoffen zoals zijde en wol.

Consumenten die een was/droogcombinatie gebruiken, geven toe dat ze slechts 1 keer op 4 het complete “was en droog” proces konden doorlopen omwille van een gebrek aan energie-efficiëntie van deze droogtechniek en een gebrek aan vertrouwen van de consumenten in de capaciteiten van hun machine om verschillende soorten stoffen te drogen. AEG ging met die bevindingen aan de slag om een nieuwe was/droogcombinatie-reeks te ontwikkelen. De nieuwe reeks moest beantwoorden aan de vraag van de consument naar meer gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit in het dagelijkse leven, en tegelijkertijd ook optimale ecologische en kostbesparende resultaten behalen – met een zo min mogelijke impact op kleding en het milieu.

“We wilden een was- en droogproces ontwikkelen met de consumenteninzichten en technologieën die we tot onze beschikking hadden. Het was de bedoeling om een brede reeks  van opties en cycli voor verschillende soorten kleding en stoffen  te creëren die het dagelijkse leven vergemakkelijken. Een betrouwbare reeks machines die voor je kleding zorgen en op die manier de dagelijkse zorgen van de consumenten verminderen”, zegt Elisabetta Bari, Washer Dryer Director EMEA bij AEG.

De nieuwe reeks voorziet zeer kwalitatieve textielverzorging met een speciaal non-stop programma op maat waardoor consumenten hun kleding in een uurtje kunnen wassen en drogen.

“Voor consumenten is de ideale was/droogcombinatie een machine die zo gemakkelijk mogelijk te bedienen is, die kleding wast en droogt in één programma en die ervoor zorgt dat alles goed gewassen en verzorgd wordt”, zegt Elisabetta Bari. “We hebben die feedback ter harte genomen. De nieuwe reeks was/droogcombinaties van AEG is ons antwoord op de vragen van de consument.”

Betrouwbare, op-maat-gemaakte cycli voor elke soort textiel

Elke stof heeft specifieke was- en droogvoorschriften. Zo behoudt de stof haar vorm en verslijt ze niet. Nochtans kiezen vele consumenten ervoor om bepaalde kledingstukken net niet te wassen en drogen omdat ze hun machine niet vertrouwen. Ze vrezen dat hun kleding er vervormd of kleiner zal uitkomen.

“Consumenten zien vaak af van een aankoop van bepaalde kledij omwille van de wasvoorschriften, of omdat ze bang zijn dat ze de kleding zullen kapotmaken door een verkeerd programma te gebruiken. Met de gecertifieerde AEG Woolmark Blue technologie voor was- en droogcycli zorgen we ervoor dat zowel veeleisende technische outdoor kleding als delicate wollen kleding veilig gewassen en gedroogd kunnen worden, en dat met één programma ”, zegt Rose Vanhecke, Category Manager Washer Dryer Machines EMEA bij AEG.

Dankzij de DualSense® Technology slaagt de nieuwe reeks was/droogcombinaties erin om de gecontroleerde warmte en trommelbewegingen van een bepaald programma aan te passen aan de verschillende stoffen. De technologie is uniek: elk programma is aangepast aan een specifieke lading, zodat zowel bewerkte jasjes als zachte truien gemakkelijk in één keer gewassen, gedroogd en verzorgd kunnen worden.

“Outdoor kleding heeft een gevoelige beschermende laag die ervoor zorgt dat de kleding waterafstotend en luchtdoorlatend is. Die functies kunnen door verkeerd drogen beschadigd worden. De warmtepomptechnologie van de nieuwe reeks bewaart en herstelt de specifieke stoffen van outdoor kleding, zowel tijdens het wassen als tijdens het drogen,” zegt Rose Vanhecke. “Voor fijne stukken zoals wollen kleding die enkel voor handwas geschikt is, kan je de tactiliteit behouden. Daardoor hoef je niet tussen de programma’s door textielsoorten te scheiden. De nieuwe was/droogcombinatie-reeks van AEG is de eerst op de markt om non-stop programma’s met het Woolmark certificaat aan te bieden.”

Energiebesparing dankzij efficiënte en economische temperaturen

Volgens een rapport van Nielsen Company hecht 66% van consumenten belang aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid[1].  De was/droogcombinaties van AEG worden voortdurend onderzocht en verder ontwikkelt om aan de vragen en behoeften van de consument tegemoet te komen.

“Duurzaamheid is één van de hoekstenen van ons werk. Enerzijds willen we het energie- en waterverbruik zo laag mogelijk houden. Anderzijds willen we kleding verzorgen zodat het zolang mogelijk kan meegaan”, zegt Ian Banes, SVP Laundry EMEA bij AEG. “Onze nieuwe reeks was/droogcombinaties is uitgerust met de allereerste SensiDry® Technology warmtepomp die in vergelijking met A-klasse energielabel machines tot 40% meer energie en water bespaart bij elke cyclus.”

De nieuwe technologie doet de droogtemperatuur met bijna 50% dalen* waardoor schade en verslijting verminderen en de textuur van de stoffen behouden blijft.

Een bijkomend duurzaam voordeel van de nieuwe reeks is de unieke ÖKOMix Technology, die wasmiddelen en wasverzachters op voorhand apart in het water mengt. Dankzij die technologie worden ze gemengd vooraleer ze in de trommel terechtkomen en kan elke afzonderlijke vezel grondig gewassen en beschermd worden. De ongeëvenaarde wasverzachterdistributie bereidt de stof voor op een gelijker droogproces die de kleding versterkt en beschermt en uiteindelijk hun levensduur verlengt.

“Met oog op modetrends die steeds weer terugkomen, willen we ervoor zorgen dat onze consumenten hun kleding kunnen hergebruiken. Door er goed voor te zorgen, beschermen we onze kleding voor de toekomst. We verlengen de levensduur,” aldus Ian Banes.

*Vergeleken met condensor was/droogcombinaties

 

Overzicht van de nieuwe reeks was/droogcombinaties van AEG

7000-serie KOMBI

De 7000-serie was/droogcombinatie met DualSense® Technology voorziet programma’s die zich aanpassen aan de specifieke lading, zodat alle stoffen in één keer – van bewerkte jasjes tot zachte truien – voorzichtig gewassen, gedroogd en verzorgd kunnen worden met één enkel programma. De ProSense® Technology past de was- en droogtijden automatisch aan aan de grootte van de lading en kan kleine ladingen in slechts één uur wassen en drogen met het NonStop 1u/1kg-programma.

Het stoomprogramma van AEG ontspant de vezels in kleding om kreuken systematisch te verminderen. Strijken is vaak niet nodig waardoor er nóg een stap uit het proces wordt gehaald. Het snelle stoomprogramma verfrist de kleding enkel met stoom, waardoor consumenten een wasbeurt kunnen overslaan en op een duurzame manier voor hun kleding kunnen zorgen.

Link naar website

8000-serie KOMBI

Bovenop alle voordelen van de 7000-reeks, bevat de 8000-reeks ook de ÖKOMix Technology, die wasmiddelen en wasverzachters met water mengt vooraleer ze in de trommel terechtkomen. Daardoor lossen de middelen helemaal op en worden ze geactiveerd zodat de kleding in één was- en droogbeurt zo schoon en droog mogelijk uit de machine komen. Met het ÖKOPower NonStop 4u/5kg-programma wast en droogt de machine een lading van 5kg in vier uur.

Met ProSense® Technology kiest het programma automatisch de optimale duur, waterhoeveelheid en energieniveau voor elke grootte van lading.

Link naar website

9000-serie ÖKOKOMBI

De ÖKOKombi verenigt de fantastische kwaliteiten van de 7000 en 8000-reeksen en stelt bovendien de unieke SensiDry® Technology voor. De ÖKOKombi is de meest geavanceerde technologie van AEG en consolideert de zorg voor je hele garderobe. Het systeem past het programma aan aan de verschillende textielsoorten door de trommelbewegingen te controleren – voor zowel delicate was, wolwas en outdoor was – en door de geavanceerde hittepomptechnologie voor lage temperaturen in te zetten.

Link naar website

Lanceerdatum: 7000-serie en 8000-serie – april 2017, 9000-serie – september 2017

[1] Nielsen Global Survey of Corporate Social Responsibility, Q1 2015

Save and share this post