Electrolux Newsroom Belgium

Over Electrolux

Electrolux is wereldwijd koploper in huishoudelijke en professionele toestellen. Elk jaar verkoopt het meer dan 40 miljoen producten aan klanten in 150 landen.

Het bedrijf legt de nadruk op innovaties met een uitgekiend design, die gebaseerd zijn op een ruim klanteninzicht. Op die manier komt het tegemoet aan de echte behoeften van klanten en professionals. Electrolux brengt onder meer koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en kookpannen aan de man onder gewaardeerde merken als Electrolux, AEG-Electrolux, Eureka en Frigidaire. Het stelt 56.000 mensen tewerk.

De activiteiten van de Groep Electrolux zijn opgesplitst in duurzame consumptieproducten en professionele producten. Consumptieproducten zijn goed voor 93 procent van de verkoop van de groep en omvatten keuken-, wasverzorgings- en reinigingstoestellen. De producten worden verkocht onder verschillende merken, waarvan zowat 50 procent onder het wereldwijde merk Electrolux. De grootste afzetmarkten van de groep zijn Europa en Noord-Amerika. Maar het bedrijf is ook heel nadrukkelijk aanwezig in Latijns-Amerika, Azië en Oceanië. In Australië zijn we het grootste bedrijf van huishoudtoestellen. In landen waar we geen eigen verkoopbedrijven hebben, werken we met verdelers. Een uitgebreid verdelersnetwerk van Electrolux Group wordt beheerd door onze distributiebedrijven in Porcia (Italië), Pittsburgh (VS) en Miami (VS).

Professionele producten maken ongeveer 7 procent uit van de verkoop van de groep en omvatten producten voor professionele gebruikers, zoals industriële keukens, restaurants en wasserijen. In Europa hebben we de sterkste marktpositie, en het merendeel van onze producten wordt gecommercialiseerd onder het merk Electrolux.
Wilt u graag meer weten over Electrolux? Breng gerust een bezoekje aan uw lokale Electrolux-website of op www.electrolux.com