Electrolux Newsroom Estonia

Electrolux soovib aastaks 2012 vähendada energiatarbimist 15% võrra

Electrolux on otsustanud, et aastaks 2012 tarbivad kõik ettevõte kontorid, tehased ja laod võrreldes 2008 aastaga 15% vähem energiat. Selline kokkuhoid aitab ennetada üle 70 000 tonni süsihappegaasi tekkimist – samapalju heidavad atmosfääri 30 000 autot ühe aasta jooksul. Samas aitab energiakokkuhoid Electroluxi grupil säästa üle 150 miljonit EEK aastas.

2008 aasta lõpuks suutis Electrolux alandada energiatarbimist võrreldes 2005 aastaga 14,5% võrra. Juba praegu aitab see kokku hoida 150 miljonit EEK aastas ja ennetab 90 000 tonni süsihappegaasi tekkimist, mis võrdub 40 000 auto aastase heitkogusega. Nüüd aga võttis Electrolux vastu uue otsuse vähendada aastaks 2012 energiatarbimist veelgi, seekord 15% võrra.

“Electroluxil on oma osa võitluses globaalse kliimamuutumise vastu. Saame teha seda samaaegselt kasvatades oma äri ning muutes tootmist efektiivsemaks”, ütles Electroluxi president ning juhatuse esimees Hans Stråberg.

Tootmisprotsessis ning igapäevases kontoritöös energiatarbimise vähendamine, „roheliste” toodete ning energiasäästlike kodumasinate propageerimine on osad Electroluxi kliimamuutumisevastasest strateegiast.

Stråbergi sõnul on efektiivsed ja energiasäästlikud tooted juba ammu saanud Electroluxi jaoks võtmeküsimusteks: „Kaasaegsed Electroluxi külmikud kasutavad 70% vähem energiat kui veel 15 aasta eest. Õige suhtumise ja turustrateegiaga saame me veel rohkemat saavutada. Just sellepärast kutsub Electrolux poliitikuid ja valitsusi propageerima ja toetama tarbijate initsiatiivi vana ja üleliia energiat rööviva tarbetehnika vahetada uue ja efektiivsema vastu”.

Rohkem informatsiooni sellest, kui palju vett ja energiat on võimalik säästa tänu uuele ja efektiivsele kodutehnikale leiate siit: http://www.electrolux.com/ecosavings ja http://www.electrolux.com/watersavings

Electrolux (www.electrolux.com) on maailma suurim kodu- ja väliseadmete tootja, müües igal aastal 150 riigis üle 40 miljoni Electrolux Grupi toote. Ettevõtte peaeesmärk on pakkuda innovaatilisi tooteid, mis toetudes põhjalikele tarbijauuringutele vastavad nii kodukasutajate kui professionaalide kõigile ootustele. Electroluxi tootevalikusse kuuluvad AEG Electrolux, Electrolux, Zanussi, Frigidaire ja Eureka kaubamärkide all müüdavad külmkapid, nõudepesumasinad, pesumasinad, tolmuimejad ja ahjud.

Save and share this post