Electrolux Newsroom Estonia

Kõigi aegade vaikseim tolmuimeja Electrolux UltraSilencer aitab põletada kaloreid

Electrolux lansseeris hiljuti uue, kõigi aegade vaikseima tolmuimeja UltraSilencer. Sellega seoses läbi viidud uuringust selgub, et tolmu imemine on eriti kasulik tervisele just muusika saatel.

Electroluxi peakontori laboratooriumis Stockholmis korraldati katsed eesmärgiga uurida, kuidas mõjutab muusika koristamisprotsessi ning tulemusi. Kümme juhuslikult valitud inimest pandi erinevat tüüpi põrandatelt tolmu imedes erinevat muusikat kuulama. Tulemused olid ühesed – muusika kuulamine parandab tolmuimemist, maandab stressi ning aitab põletada kaloreid.

Võrreldes muusikata tolmuimemisega tõuseb muusikat kuulates tõmmete arv minutis kuni 19%, mis tähendab ka paremaid puhastustulemusi. Rokkmuusikat kuulates põletab tolmuimejaga koristav inimene 126 kalorit tunnis rohkem, kui ilma muusikata koristades.

Kõigi aegade vaikseima tolmuimeja UltraSilencer müratase on vaid 68-detsibelli, mis on praktiliselt sama vali kui sosistamine. “See on nii vaikne tolmuimeja, et selle kasutamise ajal saab ka muude asjadega tegeleda – saate telefoniga rääkida, saate tolmuimejat kasutada, kui lapsed magavad, ja isegi ilma kõrvaklappideta Vivaldit kuulata,” märkis Electrolux Eesti juht Andres Kesker.

UltraSilencer tolmuimeja kasutajatele avaldab sageli muljet just see, kui lihtne seda kasutada on. Sangal on pehme käepide ja pehme kummikiht tolmuimeja ümber vähendab kõiki lööke. Kompaktse ja kergekaalulisena liigub see kergelt ümber mööbliesemete ja üle põranda, põrandariide ja vaipkatte.

Uuring viidi läbi kuue erineva muusikastiili saatel: klassikaline muusika, popp, rokk, R&B, jazz ja tantsumuusika. Kontrollrühm toimetas tolmuimejaga ilma muusikata. Kõige „kasulikumaks“ koristamise tulemuste jaoks osutus klassikaline muusika.

Save and share this post