Electrolux Newsroom Estonia

Tolmuimejast Ergorapido sai kunstiobjekt kuulsal Läti muusika ja kunsti festivalil

24ndal kuulsal Läti muusika ja kunsti festivalil BILDES lõid muusikud kunsti ka väljaspool kontserte, dekoreerides ja värvides erinevaid objekte.

Sel korral kasutati kunstiobjektina stiilset juhtmeta tolmuimejat Ergorapido. Electolux Läti otsustas toetada paljude kunstiaustajate lemmikfestivali ja annetas selle tarbeks korraldajatele 30 Ergorapido tolmuimejat. Kunstnikud – kuulsad Läti muusikud, arhitektid, maalijad ning nende perekonnad olid uudisest kuuldes väga õnnelikud, kuna neil oli esmakordselt reaalselt töötav kodumasin, mida kaunistada. Varasematel aastatel on nad pidanud kasutama nööpe, vihmavarje, kohvreid, toole ja patju. Kunstipäraseid Ergorapidosid eksponeeriti näitusel, mille nimi oli Ergorapido ja Lendavad Vaibad.

Kuigi Ergorapido tolmuimejad näevad juba iseseisvalt kunstipärased välja, suutsid muusikud ja disainerid kõiki oma kujutlusvõime ja andega üllatada. BILDES festivali külastajate poolehoiu võitis Ergorapido, mida oli kujutatud pardlina. Kõige armsamateks olid Ergorapidod, mida kaunistasid mesilased ja kõige patriootlikumaks Ergorapidoks oli tolmuimeja, mida ehtis Läti rahvusmustriga vöö. Iga muusik vajab endale instrumenti, võib-olla oli seepärast üks Ergorapidodest tehtud saksofoni kujuliseks. Kõiki kaunistatud Ergorapidosid oli võimalik vaadata festivali ajal Riia kongressi majas ning hiljem Läti mööbli ja disainikeskuses SPICE.

Festivali BILDES on ühendanud muusikuid ja visuaalseid kunstnike, üle kogu Läti, alates aastast 1985. Nädalaks saab Riiast väga musikaalne linn, kus toimuvad igal õhtul jazz, blues, folk, pop ja rock muusika kontserdid. Noored artistid musitseerivad koos kogenud muusikutega ning visuaalsed kunstnikud loovad näituste jaoks erinevaid teoseid.

Save and share this post