Electrolux Newsroom Estonia

Cook It Raw: uus kulinaarne projekt valis koostööpartneriks Electrolux Professional Green Spirit’i

Cook It Raw (Küpseta toorelt) on rahvusvaheline kulinaaria projekt, mille eesmärgiks on tugevdada kultuuride- ja riikidevahelisi seoseid kasutades selleks toitu. Projekt uurib toidutegemise uut külge: säilitades kontakti loodusega ning samaaegselt julgustades energiasäästliku tehnoloogia kasutamist. Toite, mis valmistati tippkokkade poolt Electrolux Professional peakontoris Podlerones, Itaalias, esitleti ajakirjanikele ja toidukriitikutele.

Tärnidega pärjatud kokad Renè Redzepi (restoran Noma, Kopenhaagen), Claude Bosi (restoran Hibiscus, London), Daniel Patterson (restoran Coi, San Francisco) ja Dave Chang (restoran Momufuku, New York) tutvustasid, koos Electroluxi toetusega, ajakirjanikele oma uut lähenemist toidutegemisel.

„Küpseta seda toorelt ja küpseta seda keskkonnasäästlikult on sünonüümid. Electrolux Professional valiti selle projekti üheks partneriks kuna meie ettevõttele on oluline sotsiaalne vastutus ja keskkondlik jätkusuutlikkus. Antud lähenemist illustreerib ka Electrolux Professional Roheline Vaim, mis koondab kõige energia- ja keskkonnasäästlikumad tooted professionaalidele.“ kommenteerib projekti Alberto Zanata Electrolux Professional juhataja.

Cook It Raw projekt sündis eelmisel aastal Alessandro Porcelli ja tema Nordic Gourmet Tour kolleegide initsiatiivist. Pärast suurt edu Kopenhaagenis eelmise aasta mais, toimub projekti teine osa Itaalias Friuli-Venezia Giulia piirkonnas Collio linnas, mis valiti sündmuse toimimispaigaks kuna see paik on mitmete erinevate kultuuride ristteeks ning on ühtlasi tuntud oma suurepäraste veinide poolest. Collios keskendutakse ’toore’ erinevatele tähendustele- „värske“ kui ka „tugev ja metsik“.

Pärast Collio ürituse lõppu liigutakse projektiga 2010. ja 2011. aastal edasi San Franciscosse, San Paolosse, Kyotosse ja Melbourne’i.

„Innovatsioon ja tehnoloogia võivad olla tööriistad, mille abil rõhutada tooreste koostisosade maitset ja kvaliteeti, ilma nende loomust ärritamata või manipuleerimata. Cook It Raw jaoks on „toit“ ja „roheline“ lähedalt seotud mõisted; peaaegu teineteist täiendavad.“ lisas Alberto Zanata.

Save and share this post