Electrolux Newsroom Estonia

Electrolux ennustab vannitoale säravat tulevikku

Photos

Eraldiseisev Shine mahub vannitoa kraanikausi alla, integreeritud aga paikneb seina peal ja on kooskõlas vannitoa kappidega

Arvestades, et juba praegu hoiavad 39% eurooplastest oma pesumasinat vannitoas ning kodudesse jääb vaba ruumi iga aastaga aina vähem, leiutas Electrolux tuleviku pesumasina kontseptsiooni Shine.

Maailma juhtiv kodu- ja profitehnika tootja Electrolux tutvustas Eurocucina köögitarvete messil Milanos uut pesumasinakontseptsiooni Shine kahes variatsioonis – integreeritud ja eraldiseisvat. Eraldiseisev Shine mahub vannitoa kraanikausi alla, integreeritud aga paikneb seina peal ja on kooskõlas vannitoa kappidega.

ÜRO uuringud näitavad, et 2050. aastal elab maailmas üle 9 miljardi inimese, neist 6,4 miljardit ehk 74 protsenti linnades. See on selge märk, et ruumi meie kodudesse jääb aina vähem ning praegused interjöörilahendused vajavad tõsist ümberhindamist. Tänapäeval on vannitoast saanud ennekõike lõõgastuse paik ning uue Shine disainiga soovis Electrolux luua selles toas Jaapani kultuurist inspireeritud teraapilist keskkonda.

“Soovisime, et Shine oleks pigem mööbliese kui pesumasin,” ütles Shine peadisainer ja Electrolux Design Lab 2007 võitja Levente Szabo. „Selle vorm ja läikivus on ideaalses kooskõlas vannitoa interjööri ja keraamiliste esemetega.“

Kontseptsiooni arendades uuris Electrolux Design meeskond põhjalikult vannitoa keskkonda ning kasutas uues disainis sellest inspireeritud materjale, värve ning valgustust. Shine pesumasina ust ümbritseb valgusering, mis annab teada pesutsükli ajast ning faasist. Integreeritud valgusjuhendid masina peal on samal ajal nii masina liides kui ka foonvalgustus.

Save and share this post