Electrolux Newsroom Estonia

Tähista Marie Antoinette sünnipäeva koos Electrolux Dinner Exploreriga

Täna, 2 novembril, on Marie Antoinette sünnipäev. Tähista seda koos Dinner Exploreriga!

Marie-Antoinette oli 1770-1792 Prantsusmaa kuninganna.

Ta sündis 1755 Viinis Austria keisri Franz I ja Maria Theresia noorima tütrena. Üsna varakult plaanitseti tema mehelepanekut Prantsuse troonipärijale Louis-Auguste’ile, et tugevdada Austria ja Prantsusmaa vahelisi sidemeid.

1770 vaid 15-aastane Maria Antonia (Antoinette’iks hakati teda kutsuma alles Prantsusmaal) abielluski Louis’ga ja ta sõitis kuningalossi Versailles’sse. Kuid sealne õukonnaelu teda eriti ei köitnud ja ta sisustas oma aega pideva lõbutsemisega. Pärast seda, kui 1774. aastal Marie-Antoinette’i abikaasast sai kuningas Louis XVI ja temast endast kuninganna, muutusid pidutsemised veelgi meeletumaks. Prantslastele uus kuninganna ei meeldinud.

Olukord muutus revolutsiooni puhkedes 1789. Paljud aristokraadid põgenesid. Louis XVI püüdis täita oma kohta konstitutsioonilise monarhina, kuid see ei olnud kuigi veenev. Kui revolutsioon muutus väga karmiks ja radikaalseks, proovis kuningas koos perega maalt välja pääseda. Kuid piiril nad tunti ära ja toodi tagasi Pariisi. Nad vangistati ja kuninga üle peetud kohtuprotsessi järel mõisteti Louis surma jaanuaris 1793.a. Marie-Antoinette hukati 16. oktoobril 1793.

Tähistame Marie Antoinette sünnipäeva Austria kookide ja suurepäraste veinidega Electrolux Dinner Exploreri abil.

Save and share this post