Electrolux Newsroom Estonia

Electrolux teeb koostööd keskkonnaorganisatsiooniga 5 Gyres

5 Gyres missioon on korraldada uuringuid ja infokampaaniaid maailma ookeane reostavast plastikust. Esimene ekspeditsioon kestab 5. jaanuarist 4. veebruarini ning läbib teekonna Namiibiast Uruguaini. Ekspeditsiooni ajal korjatud plastikprügi analüüsitakse Kalifornias, Redondo Beach’is, ning hiljem saadetakse Electroluxile kui osa näitusest „Tolmuimeja Merest“.

Mullu suvel ühendasid vabatahtlikud ja keskkonnaorganisatsioonid üle maailma oma jõud ning korjasid meredest-ookeanidest, randadelt ja korallrahudest nii palju plastikprügi, kui jõudsid. Kogutud plastiku võttis üle kodumasinate tootja Electrolux, kelle disainimeeskonna käe all sündisid sellest plastikust unikaalsed tolmuimejad.. Kõik mudelid on töökorras ning said loodud uue Electrolux Ultra One Green tolmuimeja struktuuri järgi.

„Tolmuimeja Merest“ (Vac from the Sea) projekti eesmärk on pöörata tähelepanu plastikust tingitud reostusele ning teadvustada, et ümbertöödeldud plastikut on kasutatud liiga vähe uute keskkonnasõbralike kodumajapidamisseadmete valmistamiseks.

Save and share this post