Electrolux Newsroom Estonia

Electrolux DesignLab 2011 finaalvõistluse külastamine Londonis

Photos

SmartEat - Electrolux DesignLab 2011 Eesti konkursi parim töö

Electrolux DesignLab 2011 Eesti vooru võitja Kuido Kasak jagab muljeid rahvusvahelise DesignLab 2011 finaali külastamisest Londonis.

Olles teadlik EDL 2011 peaauhinnast, milleks oli reis Londonisse ja osalemine sealsel finaalüritusel, oli eestisisese konkursi võidust teadasaamine mulle ülimalt meeldivaks uudiseks. Kulusid mõned päevad, kui juba lendasin Euroopa suurima metropoli suunas ja ühel hetkel enda jala Suurbritannia pinnale astusin. Stanstedi lennujaamast kulus veel paarkümmend kilomeetrit ning varsti olingi kõrghoonete ja inimestest tulvil Londoni kesklinnas.

Bussijaamast hotelli kõndisin jala, mil avanesid mulle sealsete majade majesteetlik arhitektuur, tänavate rägastikud ning muidugi Londoni telefoniputkad ja kahekorruselised bussid. Suures Jury’s Inn hotellis sain puhata reisist ning nautida vaadet suurele linnale.

Järgmisel päeval toimus Electroluxi finaalüritus, kuhu oli kokku kutsutud 8 finalisti üle maailma enda esitlust tegema. Lisaks sellele oli üritusel erinevad konkurist osavõtnud tudengid, suurte firmade tippjuhid, ajakirjanikud, reklaamitöötajad, disainiettevõtted. Publikuks võib lugeda veel paljusid huvilisi kogu maailmas, sest tervet päeva kanti üle otsepildina interneti vahendusel.

Electrolux valmistas kõigi 8 finalisti ideedest elusuuruses maketid ja animeeritud olustikuvideod, mida esitlesid tudengid ise laval. Zürii küsitles kõiki ja pärast esitlusi tehti paus, mille järel rääkisid ja näitasid pilte Electroluxi disainijuht ja tooteloojad. Selle käigus tutvustati konkursi ja Electroluxi ajalugu ning eesmärki.

Võitja väljakuulutamisest kujunes suur elevus. Kõik need emotsioone tulvil näod, lilled ja auhinnad moodustasid meeldiva õhustiku, et välja kuulutada see õige. Võitjaks osutus  Adrian Mankovecký Slovakkiast enda kontseptsiooni Spot Cleaneriga. Kuid kõigi ideed olid huvipakkuvad ning ei saa mainimata jätta, et need tööd sobisid nende loojatega kokku ja sellese kultuuriruumi kus nad alguse olid saanud. Teise koha pälvis austraallane, kelle töö kandis nime Ribbon ja kolmanda koha sai Uus-Meremaalt pärit neiu, kelle ideeks oli väga lõbus Smoobo Blender. Kuid saab öelda, et see päev lõppes siiski kõigi jaoks õnnelikult.

Rõõmu täis päevad möödusid kuid sain kogeda palju uut huvitavat ja õpetlikku ning kindlasti õppisin seeläbi ennast ja enda ideid veel paremini tundma ning teostama.

Save and share this post