Electrolux Newsroom Estonia

Electroluxi disainikonkursi Design Lab 2012 teemaks sai „Disainielamus“

Electrolux Design Labi rahvusvahelise disainikonkursi 10. aastapäevaks valitud läbivaks teemaks kuulutati „disainielamus“, mis seob Electroluxi professionaalsed teadmised ja kogemused meelierutavate elamustega.

Electrolux Design Lab on rahvusvaheline igal aastal toimuv disainikonkurs, mis kutsub tudengeid ja noori tööstusdisainereid võistlema kuuekuulise palgalise praktikoha eest Electroluxi peakontoris, luues tooteideid, mis pakuvad uudseid elamusi kodumasinate kasutamisel. Sel aastal keskendub žürii ka ideede esteetilistele omadustele ning materjalide ja tekstuuri oskusliku kasutamise hindamisele.

Electroluxi Cube demonstreerib edukalt, et professionaalse toidutegemise juures on kõige olulisemaks näitajaks ainulaadne elamus. Veisefilee perfektset sisetemperatuuri ei maksa otsida teaduse või suurustamise nimel. Eesmärgiks on luua enda külaliste jaoks võrratu kogemus. Sellise kogemuse taustajõuks on kooslus intuitiivsetest ja uuenduslikest seadmetest ning koka loovusest ja kõrgekvaliteedilistest toorainetest.

Electrolux Design Lab 2012 annab noortele disaineritele ülesande haarata inspiratsiooni professionaalsetelt loomeinimestelt (peakokad, arhitektid, sisekujundajad jne), et disainida kodumasinaid, mis pakuksid kõrgendatud meelelist elamust. Selle võib saavutada nii kõrgtehnoloogia kui materjalide ja tekstuuride oskusliku kasutamise abil.

Konkursil osalejad peaksid arvestama ka Electroluxi ajalooliste väärtustega. Esitatud tööd peaksid kandma Skandinaavia disaini parimaid omadusi, olema keskkonnasõbralikud, intuitiivsed ja esteetilised. „Usun, et tänapäeva disain alahindab oluliselt meelelise kogemuse tähtsust. Liiga palju rõhku pannakse visuaalsele aspektile. Mis oleks, kui suudaksime disaini põimida ka meie teised meeled? Suudaksime ehk haista, kes meile helistab? Või tunnetada, mis parajasti telerist mängib?“ arutles Henrik Otto, Electroluxi disainiosakonna ülemaailmne vanemasepresident.

Kaheksa finalisti kutsutakse osalema sügisel 2012 toimuval finaalüritusel ühes Euroopa suurlinnas (täpsustub hiljem), et tutvustada enda tootekontseptsiooni ülemaailmsetest ekspertidest koosneva žürii ees. Žürii annab hinnangu ideede intuitiivsele disainile, uuenduslikkusele, esteetikale ja kasutajasõbralikkusele ning valib välja parima, kes pälvib 5000 euro suuruse auhinnaraha ning palgalise praktikakoha Electroluxi ülemaailmses disainikeskuses. Teist ja kolmandat kohta premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 euro suuruse auhinnarahaga.

Rohkem informatsiooni: www.electrolux.com/designlab

Save and share this post