Electrolux Newsroom Estonia

Electrolux ootab taas noorte Eesti tootedisainerite loomingut

Maailma juhtiv kodu- ja profitehnika tootja Electrolux koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga viib kolmandat aastat järjest Electrolux Design Lab võistluse läbi Eestis. Electrolux Design Labi rahvusvahelise disainikonkursi 10. aastapäevaks valitud läbivaks teemaks kuulutati „Disainielamus“, mis seob Electroluxi professionaalsed teadmised ja kogemused meelierutavate elamustega.

Electrolux Design Lab on rahvusvaheline igal aastal toimuv disainikonkurss, mis kutsub tudengeid ja noori tootedisainereid võistlema kuuekuulise palgalise praktikandi koha eest Electroluxi disainipeakontoris, luues tooteideid, mis pakuvad uudseid elamusi kodumasinate kasutamisel. Sel aastal keskendub žürii ka ideede esteetilistele omadustele ning materjalide ja tekstuuri oskusliku kasutamise hindamisele.

EKA Tootedisaini osakonna juhataja ja Eesti Design Lab 2012 konkursi žürii esimees Heiki Zoova sõnas, et arvestades kahe viimase aasta kohaliku konkursi tulemusi on Eesti tootedisaini tudengitel reaalsed šansid jõuda lõpuks rahvusvahelise Design Lab konkursi finaali. „Rahvusvaheline võistlus DesignLab on rohkem kui kodutehnika trendide loomine – tegu on suurel määral ülemaailmse tootedisaini tulevikuindikatsiooniga. Konkursi osavõtjad on parematest paremad algajad, kes juba lähitulevikus hakkavad otsustama tootedisaini saatuse üle,“ ütles Zoova.

Electrolux Design Lab 2011 Eesti konkursi võitjaks osutus Kunstiakadeemia tudeng Kuido Kasak oma projektiga SmartEat ehk Tark Tekstiil. Electrolux otsustas korraldada kohaliku Design Lab konkursi Eesti tootedisainitudengite seas selleks, et Eesti noored disainerid oma novaatorliku mõtteviisi ja julgete ideedega rohkem maailma areenil silma paistaksid.

Electrolux Design Lab 2012 annab noortele disaineritele ülesande haarata inspiratsiooni professionaalsetelt loomeinimestelt (peakokad, arhitektid, sisekujundajad jne), et disainida kodumasinaid, mis pakuksid kõrgendatud meelelist elamust. Selle võib saavutada nii kõrgtehnoloogia kui materjalide ja tekstuuride oskusliku kasutamise abil.

Konkursil osalejad peaksid arvestama ka Electroluxi ajalooliste väärtustega. Esitatud tööd peaksid kandma Skandinaavia disaini parimaid omadusi, olema keskkonnasõbralikud, intuitiivsed ja esteetilised. „Usun, et tänapäeva disain alahindab oluliselt meelelise kogemuse tähtsust. Liiga palju rõhku pannakse visuaalsele aspektile. Mis oleks, kui suudaksime disaini põimida ka meie teised meeled? Suudaksime ehk haista, kes meile helistab? Või tunnetada, mis parajasti telerist mängib?“ arutles Henrik Otto, Electroluxi disainiosakonna ülemaailmne vanemasepresident.

Kaheksa finalisti kutsutakse osalema sügisel 2012 toimuval finaalüritusel ühes Euroopa suurlinnas (täpsustub hiljem), et tutvustada enda tootekontseptsiooni ülemaailmsetest ekspertidest koosneva žürii ees. Žürii annab hinnangu ideede intuitiivsele disainile, uuenduslikkusele, esteetikale ja kasutajasõbralikkusele ning valib välja parima, kes pälvib 5000 euro suuruse auhinnaraha ning palgalise praktikakoha Electroluxi ülemaailmses disainikeskuses. Teist ja kolmandat kohta premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 euro suuruse auhinnarahaga. Tööde esitamise tähtaeg on 1. juuni 2012. a.

Rohkem informatsiooni: www.electrolux.com/designlab

Save and share this post