Electrolux Newsroom Estonia

Eesti disainitudeng pääses ülemaailmsel disainikonkursil Electrolux Design Lab sadakonna parima hulka

Eesti Kunstiakadeemia disainitudengi töö pääses rahvusvahelisel disainikonkursil Electrolux Design Lab 2014 rohkem kui 1 700 töö hulgast üle kogu maailma oma keskkonnasõbraliku ja jätkusuutliku kontseptsiooniga „Zero waste: always trendy“ järgmisse vooru Top 100+ ehk pisut enam kui 100 parima töö hulka. Kõik edasipääsenud tööd on üleval konkursi kodulehel www.electroluxdesignlab.com, kus kõikidel on võimalik oma lemmiktöö poolt hääletada kuni 16. maini.

Järgmisse vooru ja 100+ parima töö hulka pääsenud andekas disainitudeng Karolin Kõrge õpib Eesti Kunstiakadeemias bakalaureuseõppes tootedisaini osakonnas. Kõrge osaleb Electrolux Design Lab 2014 konkursil kontseptsiooniga „Zero waste: always trendy“, mis pakub välja tulevikulahenduse, mis teeb kasutaja vanadest riietest vastavalt soovile pidevalt uusi, et kasutaja saaks käia kaasas viimaste moetrendidega ja uuendada garderoobi, ilma et ta koormaks või kahjustaks sellega keskkonda. Kõrge töö: http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=3687 .

Nii Electroluxi poolt kui ka rahvahääletusel valitud parimad kontseptsioonid pääsevad järgmisse vooru ja konkureerima peaauhinnale, milleks on 5 000 euro suurune auhinnaraha ning pooleaastane tasustatud praktikakoht Electroluxi globaalses disainikeskuses. Selleaastase konkursi peateemaks on „Tervislikud tulevikukodud“ ning töid oli võimalik esitada kolmes erinevas kategoorias: kulinaarne nauding, riidehooldus ja õhu puhastamine. Electrolux Design Lab 2014 konkursil osales tänavu rohkem kui 1700 osalejat 43 riigist üle kogu maailma.

“Meil on suurim heameel jagada kõigiga enam kui 100 erinevat innovaatilist tervisliku tulevikukodu ideed. Mul on rõõm näha, et andekad osalejad 43 erinevast riigist üle kogu maailma on loonud nii palju erinevaid  ja põnevaid lahendusi, kuidas muuta meie kodud tulevikus paremaks. Konkursile esitatud ideed kulinaarse naudingu, riidehoolduse ja õhu puhastuse kategooriates loovad pildi maailmast täis võimalusi, mis toetavad tarbijate tervislikku ja jätkusuutlikku elustiili,” sõnas Electroluxi disainiosakonna juht Thomas Johansson.

Konkurss toimub etappides, mis võimaldab osalejatel, kes pääsevad järgmisse vooru, arendada oma kontseptsiooni üha edasi. Hääletus lõpeb veebis 16. mail ning 19. maiks tehakse otsus, kes on need pisut enam kui 70 osalejat ehk top 70+, kes pääsevad oma ideedega järgmisse etappi. Kümme ideed, mis saavad kõige enam hääli, pääsevad järgmisse ringi otse ning ülejäänud valivad Electroluxi eksperdid.

Konkursi etapid:

Idee ja visandi esitamise tähtaeg: 6. aprill 2014
1. etapp: Top 100+ ja hääletamine 6. – 16. mai 2014 ning 19. mail teatatakse, kes pääseb edasi top 70+ hulka
2. etapp: Top 70+ ja uus brief, maikuu
3. etapp: Top 35 ja uus brief, juuli / august
4. etapp: finalistid ja pidulik lõpuüritus, november

Auhinnad

Konkursi peaauhind on kuuekuuline tasustatud praktika Electroluxi globaalses disainikeskuses ning 5 000 euro suurune auhinnaraha. Teist ja kolmandat kohta premeeritakse vastavalt 3 000 ja 2 000 euro suuruse auhinnarahaga. Lisaks selgub hääletuse tulemusena ka rahvalemmik, kes saab 1 000 euro suuruse eriauhinna.

Top 100+ ideed on kõik üleval Electrolux Design Lab 2014 kodulehel, kus kõigil on võimalik anda hääl oma lemmikule www.electroluxdesignlab.com .

Lisainfo:
Kristiina Pauskar
Electrolux Eesti pressiesindaja
+ 372 50 51 037
kristiina.pauskar@corpore.ee
www.electrolux.ee

 

Design Lab Electroluxi erinevates kanalites:

Design Lab veebileht (info ja  tööd): www.electroluxdesignlab.com

Electrolux Facebook-i leht: facebook.com/Electrolux

Twitter: twitter.com/Electrolux

Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: pinterest.com/Electrolux

Save and share this post