Electrolux Newsroom Estonia

Electrolux toob sous-vide meetodil toiduvalmistamise esmakordselt kodukasutajani

Eile, 12. juunil tutvustas Electrolux koos tippkokk Dmitri Haljukoviga toidukoolitusel uut Electrolux CombiSteam SousVide nutiahju, mis toob esmakordselt kodukööki tippkokkade peidetud saladuse — vaakumküpsetamisel baseeruva läbimurdelise sous-vide toiduvalmistamise tehnoloogia, mis on seni olnud kasutusel vaid profiköökides. Uues nutiahjus on enam kui 80 eelseadistatud retsepti, mis juhendavad kasutajat puutetundliku ekraani kaudu läbi kõikide toiduvalmistamise etappide alates tooraine kogustest kuni toidu valmimiseni. Lisaks sous-vide meetodile on ahjuga võimalik nii küpsetamine, grillimine kui ka aurutamine.

Electrolux Eesti juhi, Andres Keskeri sõnul on uus ahi lisaks nii nõuandja, eksperdi kui ka kokaabi eest ning sobib tänu juhendatud küpsetamise võimalusele ja enam kui 200 automaatprogrammile ideaalselt inimesele, kes ei tunne ennast toiduvalmistamisel kindalt ja vajab juhendamist. „Meie eesmärk on tuua sous-vide profiköögist kodukasutajani, et pakkuda inimestele võimalust valmistada tipprestorani kvaliteedile vastavat toitu lihtsate vahenditega oma kodus,“ lisas Kesker.

Bocuse d’Or 2015 Eesti kandidaadi ning restorani CRU peakoka Dmitri Haljukovi sõnul on sous-vide meetodi eelisteks toidu küpsetamine omas mahlas, madalatel temperatuuridel ning vaakumi ja auru abiga, mis aitab maitsetel paremini sulanduda, vältida üleküpsemist ning tagab toidu mahlasuse, hõrgu maitse ja tekstuuri. „Toiduvalmistamine sous-vide vaakumküpsetamise meetodil on lihtne, tervislik ning tulemus on tippköögi vääriline. Auruahjuga küpsetamine pakub aga märksa rohkem võimalusi kui esmalt võiks arvata — küpsetada saab kõike alates leivast magustoiduni, rääkimata lihast ja juurviljadest,“ lisas Haljukov.

Electrolux CombiSteam SousVide ahjuga on toidu temperatuuri võimalik kontrollida 1 kraadi täpsusega, mis tähendab, et välistatud on kõrbemine või üleküpsemine ning toit tuleb iga kord ideaalne. Ahju juurde on võimalik osta ka vaakumseade Electrolux CombiVacSealer, mis eemaldab küpsetuskotist 99,9% õhust ning tagab ühtlase küpsemise ja eelküpsetamise puhul toidu pikaajalise säilimise.

„Kuna sous-vide meetodil on toit võimalik ka väikestes vaakumkotikestes madalatel temperatuuridel kasvõi terveks nädalaks eelküpsetada, seejärel külmutada ning vajadusel kiirelt soojendada, ilma et toidu kvaliteet kannataks, siis sobib Electrolux CombiSteam SousVide ahi suurepäraselt tempoka elustiiliga inimesele, kes soovib nautida kodus kõrge kvaliteediga täisväärtuslikku toitu ka keset kiiret töönädalat,“ lisas Kesker.

Electrolux CombiSteam SousVide ahi ning vaakumseade CombiVacSealer vaakumpakendaja jõudis Eestis müüki 2014. aasta juunis.

Lisainfo:
Kristiina Pauskar
Electroluxi pressiesindaja Eestis
E-mail: kristiina.pauskar@corpore.ee
Mob: +372 505 1037

Save and share this post