Electrolux Newsroom Estonia

Eesti tootedisaini tudeng pääses globaalsel disainikonkursil poolfinaali

Täna kuulutati välja Electrolux Design Lab 2014 disainikonkursi 35 poolfinalisti, kes valiti 1 700 töö ja osaleja hulgast üle kogu maailma, nende hulgas ka Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini tudeng Karolin Kõrge kontseptsiooniga Zero Waste. Konkursi peateemaks on tervislikud tulevikukodud ning alateemadeks õhu puhastamine, kulinaarne nauding ning rõivahooldus.

“Sel aastal on Electrolux Design Lab poolfinalistid loonud kontseptsioonid, mis näitavad, mida me võime oma kodudes tulevikus kohata. Tööd esindavad tervislikku ja jätkusuutlikku eluviisi ning keskenduvad ühilduvusele, biomimikrile (biomimicry), robootikale, kantavale tehnoloogiale ning taaskasutusele ja -töötlusele. Kokkuvõttes teevad kontseptsioonid meie igapäevase kiire elu tõhusamaks ning meie valikud tervisliku ja rohelisema planeedi nimel jätkusuutlikumaks,” sõnas Electroluxi peadisainer ja žürii esimees Lars Erikson.

Globaalne disainikonkurss Electrolux Design Lab toimub tänavu juba 12. korda. Konkurss toimub erinevates etappides, mis annab osalejatele võimaluse konkursi käigus pidevalt oma kontseptsiooni täiustada. Top 6 finalisti valitakse Electroluxi ekspertide poolt oktoobris ning kutsutakse novembris toimuvale finaalüritusele ning auhinnagaalale. Esimene koht võidab auhinnaraha 5 000 EUR ja pooleaastase tasustatud praktikakoha Electroluxi globaalses disainikeskuses, teine koht võidab vastavalt 3 000 EUR ning kolmas koht 2 000 EUR suuruse auhinnaraha. Konkursi raames toimub ka avalik hääletus, kus enim hääli saanud tudeng võidab auhinnaraha 1 000 EUR ning pärjatakse rahvalemmikuks (People’s Choice Award). Rahvahääletus algab augustis.

Kõik kontseptsioonid on nähtaval www.electroluxdesignlab.com ning Karolin Kõrge töö leiate http://electroluxdesignlab.com/2014/submission/zero-waste-always-trendy .

Electrolux Design Lab 2014 poolfinalistid kategooriate lõikes 

Õhu puhastamine:

LIO – Bulgaaria
UrbanCone – Poola
HERO – Peruu
Air & Life – Venezuela
BISE – India / Prantsusmaa
Lotus – Türgi
Sanitary Sleep Station – USA
Lotus Flow – Austraalia
AMO – Rumeenia
ORBIS – Brasiilia
Air Globe – Taiwan
Petollar – Tai
EPHEMERIS – Prantsusmaa

 

Kulinaarne nauding:

Little Helper – Portugal
Izotz – Hispaania
Surphase – Uus Meremaa / Holland
GARDEN POD – Rumeenia
Set To Mimic – Rumeenia
Yura – Ukraina
Feasy – Brasiilia
U-Bubble – Hiina
Cooreater – Hiina
Nanopack – Saksamaa / Austraalia
Grow Your Own Proteins – UK / Prantsusmaa
FUTURE HUNTER-GATHERER – UK / Hiina

 

Riidehooldus:

Zero Waste – Eesti
Fabric Pen – Leedu
Pecera –  South Korea
Vibrate Jelly Laundry – Lõuna- Korea
Luna
PETE – Ungari
Instant Cleaning Glove – Rumeenia
Pure Towel – Mehhiko
Dynamo – Mehhiko
Fabric Assistances – UK / Türgi

 

Lisainfo:
Kristiina Pauskar
Electrolux Eesti pressiesindaja
+ 372 50 51 037
kristiina.pauskar@corpore.ee
www.electrolux.ee

Save and share this post