Electrolux Newsroom Estonia

Disainikonkurss Electrolux Design Lab kuulutas välja 100 parimat tööd

Electrolux kuulutas täna välja Design Lab 2015 konkursi 100 parimat tööd 33 erinevast riigist. Kõige rohkem töid pääses edasi Lõuna-Koreast, Tšehhist, Ungarist, Tšiilist ja Leedust. Kõik edasipääsenud kontseptsioonid on üleval konkursi kodulehel www.electroluxdesignlab.com, kus kõikidel on võimalik hääletada oma lemmiktöö poolt. Kõige rohkem rahvahääli saanud viis tööd pääsevad automaatselt edasi 35 poolfinalisti hulka.

Electrolux Design Lab toimub tänavu juba 13. korda ning sel aastal esitati konkursile üle 1 500 kontseptsiooni rohkem kui 60 riigist. Konkursi peateemaks on sel aastal “Tervislikud ja rõõmsad lapsed”, töid võis esitada konkursile kolmes kategoorias: toidu valmistamine, riidehooldus ja õhu puhastamine.

“Design Lab on Electroluxi jaoks väga oluline, kuna konkurss panustab uute ideedega innovatsiooni ning inspireerib tarbijaid mõtlema, missugune võiks olla tuleviku kodu. Igal aastal avaldavad mulle muljet tudengite loovus ja julged ideed. Rohkem kui 1 500 esitatud kontseptsiooni läbitöötamine on ekspertidele raske, kuid väga tänuväärt töö. Sooviksin õnnitleda kõiki tudengeid, kes jõudsid 100 parima hulka ning tänada kõiki, kes osalesid Design Lab 2015 konkursil,” sõnas Electroluxi disainiosakonna asepresident ning Design Lab žürii esimees Lars Erikson.

Järgmine etapp

Poolfinaali jõuavad 100 tööst 35 kontseptsiooni, millest viis pääsevad poolfinaali otse läbi rahvahääletuse ja ülejäänud 30 valib žürii. Poolfinalistid kuulutatakse välja 8. juunil 2015.

Electrolux Design Lab 2015

Design Lab konkursi eesmärk on stimuleerida ja aktiveerida disainitudengeid üle kogu maailma, kutsudes neid esitama konkursile oma tuleviku kodu kontseptsiooni. Konkurss toetab Electroluxi kandvat ideed juhtida kodumasinate innovatsiooni ning loob uusi ideid, inspireerib innovatsiooni ja annab võimaluse leida üles tuleviku talendid.

Konkursi peaauhind on kuuekuuline tasustatud praktika Electroluxi globaalses disainikeskuses ning 10 000 euro suurune auhinnaraha. Teist ja kolmandat kohta premeeritakse vastavalt 6 000 ja 4 000 euro suuruse auhinnarahaga. Lisaks selgub hääletuse tulemusena ka rahvalemmik, kes saab 2 000 euro suuruse eriauhinna. Pooled eelmise aasta võitjatest on pärast kuuekuulise praktikaperioodi lõppu jätkanud tööd Electroluxis.

Tudengid arendavad kontseptsioone konkursi jooksul üha edasi, postitavad ja jagavad uut sisu ning kirjutavad arengublogi. Nad saavad konkursi vältel tagasisidet ka Electroluxi ekspertidelt. Konkursi võitja valitakse tunnustatud disainiekspertide poolt oktoobris 2015.

 

Rohkem informatsiooni: designlab@electrolux.se

 

Design Lab Electroluxi sotsiaalmeedia kanalites:

Design Lab’i veebileht: www.electroluxdesignlab.com

Electrolux Facebook’i leht: www.facebook.com/Electrolux

Twitter: www.twitter.com/Electrolux

Flickr: www.flickr.com/photos/electrolux-design-lab

 

Diskussiooni on võimalik jälgida kasutades hashtage: #DesignLab2015 ja #best100

 

Lisainfo:
Kristiina Pauskar
Electrolux Eesti pressiesindaja
+ 372 50 51 037
kristiina.pauskar@corpore.ee
www.electrolux.ee

Save and share this post