Electrolux Newsroom Estonia

Electrolux toetab tippkoka ettevalmistusi Bocuse d’Or Euroopa vooruks

Kokandusmaailma esinduslikuma võistluse Bocuse d´Or-i Eesti kandidaat Dmitri Rooz esitles 22. aprilli õhtul oma võistlustööd kohalikule publikule legendaarses Gloria restoranis. 10.-11. mail Budapestis toimuval võistlusel tuleb tippkokal pääseda 12 parima hulka, et tagada Eestile pääs finaali. Üritusel allkirjastasid Electroluxi esindaja Tarvo Stint ning võistluste patroon ja eestvedaja Dimitri Demjanov pidulikult sponsorlus- ja koostööleppe.

Üheksa kuud väldanud ettevalmistusperioodil on Farmi peakokk Dmitri Rooz teinud võistlusmenüüd läbi juba 30 korda. Range reglemendiga konkursi kalaroa kohustuslik põhitooraine on tuurade perekonda kuuluv sterlet ning liharoog tuleb valmistada punahirvest.

„Saaremaa hirv ja Varbla kalakasvatuse kala on fantastilised,“ kiidab peakokk kohalikku toorainet, millega ta on treeninguid teinud. Eestis kasvatatud kõrgekvaliteedilise tuuralisega harjutab ka Norra meeskond. Koka sõnul õnnestus nö võistluse peaproov kodupublikule 99%-selt.

Meie kandidaadi seljatagust on pikal ja pingelisel treeningperioodil aidanud kindlustada 15-liikmeline meeskond. Võistlusareenil saab kandidaadile kohapeal abiks olla commis chef ehk noorkokk Vladislav Borovik. Võistluse ajal on kandidaadil veel lubatud suhelda treener Pavel Djatškoviga. Tuge ja nõuanded on jaganud eelnevad kandidaadid ning võistluste patroon ja eestvedaja Dimitri Demjanov.

Demjanovi hinnangul on Rooz tugevalt motiveeritud. „Ta on väga töökas, iseseisev ja teab, mis teda ees ootab. Ta läheb kokanduse tippliigas võistlema juba teist korda, kuna 2010. aastal finaali ei pääsenud ja jäi see kripeldama. Nüüd on ta endaga kõvasti tööd teinud, 25 kilo alla võtnud ja läheb uuele ringile,“ sõnab Demjanov.

Tema sõnul ei ole tooraine kergete killast. „Sterlet on kuninglik kõrgete kulinaarsete omaduste kala, kuid üsna pretensioonikas. Ja ulukiliha valmistamine on alati kunst omaette,“ märgib Demajanov, kuid tunnistab, et tema süda on rahul ning Eestil on suur šanss finaalvõistlusele saamiseks.

Meeleolukal ja muusikalisi üllatusi täis üritusel sõlmiti koostöö- ja sponsorluslepe Electroluxiga, kes on Bocuse d´Or-i toetanud sisuliselt Eesti osalemisest alates. Electrolux Eesti esindaja Tarvo Stindi sõnul on koostöö neile väga oluline, kuna annab võimaluse panustada nii Eesti restoranikultuuri arendamisse kui ka riigi, kohalike tippkokkade ja toidukultuuri tutvustamisse rahvusvahelisel areenil. „Seda kõrgelt hinnatud kulinaaria tippvõistlust tullakse vaatama üle kogu maailma ning osaleda saavad vaid valitud riigid – Eesti osalemine tekitab vaieldamatult uhke tunde,“ sõnas Stint.

Lisaks võistlusmenüüle pakkusid toiduentusiastile kulinaarseid elamusi presidendi peakokk Taigo Lepik ja Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu. Andre farm tutvustas oma uusi käsitööjuuste ja Tori Jõesuu siidritali uus kodumaiseid käsitöösiidreid.

Fotod ürituselt: https://www.dropbox.com/sc/yvlep73aia6t40i/AADhpyED2s7HaCEEp9vp9dVIa

Save and share this post