Electrolux Newsroom Latvia

Uzbūvēts unikāls ceļojošs restorāns no pārstrādājamiem materiāliem, kurā enerģiju ražo vēja turbīna un ūdeņraža ģenerators

Deviņu dienu laikā Milānas Doma laukumā uz septiņstāvu ēkas jumta uzstādīta caurspīdīga 140 kvadrātmetru liela konstrukcija – ceļojošs Electrolux Cube restorāns. Kā atzīst arhitekti, restorāna konstrukcija ir unikāls eksperiments, kurā izdevies apvienot Skandināvu arhitektūras tradīcijas ar pavārmākslu un inovatīviem materiāliem. Restorāns ir maksimāli energoefektīvs – tā konstrukcija ir sagatavota no 100% pārstrādājamā materiāla un aprīkota ar vēja turbīnu un ūdeņraža ģeneratoru. Milānā restorāns būs pieejams līdz 26. aprīlim, šogad to ir plānots izvietot arī Stokholmā un Londonā. Uz pusdienām vai vakariņām Cube restorānā var pieteikties interneta vietnē www.electrolux.com/cube.

„Strādājot pie jauniem produktiem, Electrolux uzdevums ir radīt ne tikai funkcionālās, bet arī ilgtspējīgas inovācijas. Ar Cube restorāna ideju un tās īstenošanu mēs izaicinām pavārus un arhitektus radīt profesionālus un ilgtspējīgus šedevrus. Turklāt mēs iedvesmojam katru restorāna apmeklētāju nebaidīties no kulinārijas eksperimentiem un kļūt par īstiem šefpavāriem savā virtuvē”, stāsta Electrolux Latvia direktors Eduards Reneslācis.

Kā atzīst arhitekti, veidojot Cube restorāna konstrukciju, tai tika izvirzīti trīs kritēriji: mobilitāte, inovatīvs arhitektūras risinājums, kā arī dizains, kas piešķirtu restorānam īpašu raksturu.

Ņemot vērā restorāna mobilitāti, arhitektiem bija jānodrošina, lai tā uzstādīšana un izjaukšana būtu optimāli ātra. Turklāt konstrukcijas izvietošana neparastās vietās īpaši izturīgu materiālu izmantošanu, kas maksimāli pielāgotu konstrukciju dažādiem laika apstākļiem.

Strādājot pie restorāna koncepta, īpaša uzmanība tika piešķirta tā energoefektivitātei. Ēdienu pagatavošanai pavāri izmanto Electrolux videi draudzīgo tehniku, ietaupot līdz pat 40% no elektrības un gāzes patēriņa.

Konstrukcijas veidošanā tika izmantota skandināvu arhitektūras pieredze. Kā atzīst paši arhitekti, tai raksturīgais gaišums, vieglums un funkcionalitāte kompozīcijā ar inovatīviem dabīgiem materiāliem deva iespaidīgu rezultātu – caurspīdīgu 140 kvadrātmetru lielu konstrukciju, kas ir pielāgota unikālas kulinārijas pieredzes gūšanai visneparastākajās vietās.

Arī restorāna interjers liecina par tendenci uz inovācijām un vēlmi pārsteigt – no griestiem nolaižoties galdam, tiek servēta maltīte, pēc kuras galds paceļas, lai viesi varētu turpināt baudīt skatu un dzērienus. Akcents tika likts uz mēbelēm, kas piešķir mājīguma noti restorāna minimālisma interjeram. Dizaina veidošanā tika ņemts vērā arī tas, kā krāsas un gaisma ietekmē garšas uztveri.

Cube restorānu ideja turpina jau 2009. gadā Electrolux aizsākto dizaina un pavārmākslas apvienošanu, kad tika radīts restorāns uz Parīzes modernās mākslas muzeja Palais de Tokyo jumta. Pērn restorāns tika izvietots Briselē, bet no 18.decembra tas ir pieejams Milānas iedzīvotājiem un viesiem līdz 26. aprīlim. Vienlaicīgi tas var uzņemt līdz 18 apmeklētājiem. Pusdienas vienai personai izmaksās 200 EUR, savukārt vakariņas – 275 EUR.

Save and share this post