Electrolux Newsroom Netherlands

Electrolux Calima: de eerste wasautomaat met bovenblad dat kan drogen

Foto's

Uittrekbaar bovenblad met warme drooglucht

Het wasvoorschrift voor kostbare zijden blouses, kanten lingerie, wollen vesten of babykleertjes luidt vaak ‘handwas’. Gelukkig zijn de meeste wasautomaten voorzien van zo’n speciaal programma, dat vaak nog behoedzamer wast dan wij zelf met de hand kunnen. Maar hoe voorkom je dat tijdens het drogen zo’n kledingstuk z’n vorm verliest of het patroon van het droogrekje krijgt? En hoe reduceer je de droogduur van bijna 2 dagen tot 1 uur? Electrolux biedt de oplossing met de Calima: de eerste wasautomaat met uitklapbaar droogpaneel

92% heeft problemen met het drogen van wasgoed

Electrolux heeft Calima ontwikkeld naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek naar de was- en drooggewoonten van Europeanen. Dit onderzoek* toont aan dat 92% van de Europeanen problemen ondervindt bij het drogen van wasgoed en van enkele kledingstukken in het bijzonder. Natte kleding wordt op handdoeken gelegd, over de radiator, aan wasrekjes of de douchestang gehangen. In de zomer kan dit een oplossing zijn, maar wat te doen met het vormverlies, de afdrukken van de waslijnen of radiator en de muffe luchtjes door het lange drogen in de winter? Noodoplossingen als het drogen met een föhn of strijkijzer zijn natuurlijk onpraktisch, onveilig voor delicate weefsels en kosten veel tijd.

Snel, veilig en energiezuinig

De Electrolux Calima is een 7 kg wasautomaat, met A+ voor energie-efficiënte en de tijdbesparende Time Manager functie. Op de wasautomaat is het droogpaneel als een bovenblad gemonteerd. Het paneel beschikt over verschillende droogprogramma’s waarmee tere weefsels, zoals zijde, wol of katoen veilig en op de juiste manier kan worden gedroogd. Daarnaast is droogpaneel uitklapbaar, waardoor snel zelfs de net gewassen, favoriete jeans of wollen trui snel weer kan worden aangetrokken. Vergelijking;

Het drogen van 1 wollen trui op een rekje duurt dágen.
Het drogen van 1 wollen trui in een droger verbruikt 2,9 kWh en duurt 170 minuten. en op de Calima is het verbruik 0,5 kWh en droogduur max. 60 minuten: dus 1/6 van het energieverbruik en 1/3 van de tijd!

Zo makkelijk gebruikt u de Electrolux Calima?

  • Leg het in de Calima gewassen kledingstuk op het (uitgetrokken) droogpaneel.
  • Selecteer op het paneel van het bovenblad de textielsoort en de gewenste droogduur
  • Druk op start en via de gaatjes in het paneel wordt warme lucht dóór het kledingstuk geblazen.

Bewaar en deel dit artikel