Electrolux Newsroom Netherlands

Electrolux introduceert zilverkleurige inductie kookplaat

Foto's

Vlekken en vingerafdrukken onzichtbaar, ideaal voor modern en licht keukeninterieur

Een inductie kookplaat is zeer geschikt om snel en veilig de heerlijkste gerechten te bereiden. De kookplaat gebruikt gemiddeld 30% minder energie dan andere elektrische kookplaten en is bovendien snel en eenvoudig schoon te maken. Electrolux heeft een ruim assortiment inductie kookplaten en introduceert nu een uniek zilverkleurig model. Vlekken en vingerafdrukken zijn nauwelijks te zien op het zilverkleurige oppervlak. Deze originele kookplaat past perfect bij de lichte kleuren van moderne werkbladen. Voor wie de voorkeur geeft aan een extra ruime kookplaat is het nieuwe model van Electrolux, naast een 60cm variant, ook verkrijgbaar in 80 cm.

Snel koken en eenvoudige bediening
Inductie kookplaten hebben elektromagnetische velden die een panbodem direct kunnen verhitten. Alle modellen van Electrolux hebben een snelkook – en opwarmstand waardoor gerechten snel bereid kunnen worden. De nieuwste inductie kookplaat van Electrolux heeft vier kookzones met verschillende diameters. De maat van de pan wordt automatisch herkend en meerdere kookzones kunnen tegelijk ingeschakeld worden. Ook zijn de kookzones afzonderlijk van elkaar te bedienen, zodat voor iedere kookzone de optimale temperatuur en het vermogen bepaald kan worden. De bediening van de inductie kookplaat is heel gebruiksvriendelijk door de touch control. Hierdoor kan het kookproces doorgaan zonder dat er allerlei schakelaars bediend hoeven te worden. Bovendien kan vooraf de kooktijd ingesteld worden en is de status van de kookplaat digitaal af te lezen.

Veilig koken
De inductie kookplaten van Electrolux zijn verder uitgerust met een restwarmte-indicatie. Een controlelampje laat exact zien welke kookzones na uitschakeling van de kookplaat nog warm zijn en indien nodig gebruikt kunnen worden om gerechten warm te houden. Door de ingebouwde vergrendelingstoets kan de kookplaat door kinderen niet ingeschakeld worden. Ook blijven kookzones niet langer warm dan is in ingesteld. Met deze innovatieve technieken maakt Electrolux koken niet alleen eenvoudig, maar óók veilig.

Verkrijgbaarheid en consumentenadviesprijs
Electrolux EHD 60160 P is vanaf nu verkrijgbaar in keukenspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs van de 60 cm variant is € 2.539,- en van de 80 cm variant € 2.759,-.

Voor meer informatie: Electrolux, telefoon (0172) 468 172 of www.electrolux.nl

Voor meer persinformatie en hires afbeeldingen: newsroom.electrolux.com/nl of charlotte.hartmann@electrolux.nl

Wilt u als eerste het laatste nieuws over Electrolux ontvangen, dan kunt u zich abonneren op de e-mail nieuwsbrief van newsroom.electrolux.com/nl

Bewaar en deel dit artikel