Electrolux Newsroom Netherlands

AEG was/droogcombinatie bespaart ruimte in huis

Foto's

AEG LAVAMAT WAS/DROOGCOMBINATIE BESPAART RUIMTE IN HUIS

Kleine wasjes en grote wassen snel schoon en droog

In 1958 kwam AEG met de eerste volledig automatische wasautomaat: de LAVAMAT. Ruim 50 jaar later introduceert AEG de LAVAMAT 16850 A Turbo; haar nieuwste wasautomaat en droger in één. Door de combinatie van wassen en drogen in éen apparaat, en met standaard afmetingen, wordt ruimte in huis bespaard. Desondanks kunnen door de ruime vulopening van deze innovatie van AEG ook grote stukken wasgoed gewassen worden. Bovendien is het wasgoed snel droog dankzij het hoge centrifugeertoerental (1600 tpm). De Silent Motor zorgt dat dit in stilte gebeurt.

Lievelingsgoed snel klaar.

AEG LAVAMAT 16850 A Turbo is ideaal voor kleine huishoudens, zoals jonge carrièremakers of ouderen, die geen aparte droger willen aanschaffen, maar die wel af en toe een behoefte hebben aan een droger. Ze hoeven dan bijvoorbeeld niet meer zo lang op hun lievelingskleding te wachten. Met één druk op de knop kun je kiezen voor kastdroog of strijkvrij, de rest doet de LAVAMAT Turbo automatisch. De nieuwe machine van AEG is uitgerust met een condensdroger waardoor een extra waterafvoer niet nodig is.

Duurzaam

De was/droogcombinatie van AEG verbruikt minimaal water en energie door het Fuzzy-Logic systeem. Dit systeem analyseert de lading wasgoed, waarna het juiste programma volledig aan de textielsoort en hoeveelheid  wordt aangepast. Bovendien gebruikt de LAVAMAT een snelbevochtigingstechniek waardoor water nog efficiënter wordt gebruikt; via een speciale sproeier wordt het wasgoed snel en grondig bevochtigd. Dat verbetert de waswerking, spaart het wasgoed en vermindert het geluid tijdens het wassen en spoelen. De combinatie van snelbevochtigingstechniek en Fuzzy-gestuurde waterdosering verkort ook nog eens de programmatijd.

Verkrijgbaarheid en consumentenadviesprijzen. AEG LAVAMAT 16850 A Turbo is verkrijgbaar in elektrospeciaalzaken en te zien in het Home Center of the Brands. De consumentenadviesprijs is € 1.179,-

Voor meer informatie: charlotte.hartmann@electrolux.nl  www.aeg.nl en www.homecenterofthebrands.nl

 

Bewaar en deel dit artikel