Electrolux Newsroom Netherlands

Bespaar 80% energie* met de nieuwe SuperEco bovenladers van AEG

Foto's

In deze tijd wil iedereen de mogelijkheid om milieubewust te wassen. En dat kan uitstekend met de AEG ÖKO_LINE wasautomaten met SuperEco. SuperEco is een hoofdwasprogramma dat koud leidingwater gebruikt en dus geen energie gebruikt voor het verwarmen van water. Hierdoor is het energieverbruik maar liefst 80% minder dan bij het synthetica-programma op 40°C*. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

SuperEco een revolutionair wasprogramma
Het geheim van SuperEco is een technologie die helemaal is toegesneden op de eisen van koudwater wasmiddelen zoals het nieuwe Ariel Excel gel. Door de speciale enzymencombinaties bereikt dit wasmiddel al bij de laagste temperaturen goede wasresultaten. SuperEco ondersteunt de waswerking daarnaast met een optimaal waterpeil. De trommelbewegingen zorgen ervoor dat er exact voldoende schuim wordt gevormd. Het 65 minuten durende programma is dan ook voldoende voor een indrukwekkend schone was.

Grote capaciteit compacte afmetingen
Naast de voorladers van AEG zijn nu ook de bovenladers voorzien van het zuinige SuperEco programma. De nieuwe AEG ÖKO_LINE LAVAMAT 48540 A en LAVAMAT 47430 A zijn met een breedte van slechts 40 cm zeer compact maar beschikken desondanks over een vulgewicht van 6 kg. Bovendien zijn ze voorzien van een extra lang snoer en wielen. Deze bovenladers zijn daardoor gemakkelijk uit een opbergruimte te verrijden.

De trommel komt na beëindiging van het programma altijd in de juiste positie tot stilstand. Een lampje geeft dat aan. Als het deksel van het apparaat open is, wordt dat veilig op z’n plek gehouden. Door een druk op de knop komen de trommeldeksels langzaam en veilig naar boven en geven de grote vulopening vrij. De nieuwe bovenladers beschikken bovendien over een extra grote en gekantelde vulopening waardoor de trommel gemakkelijk en ergonomisch verantwoord te bereiken is. De wasmiddelhouder – met drie aparte inspoelbakjes – bevindt zich aan de achterzijde van de vulopening en is hierdoor makkelijk te bereiken en te vullen. De houder is deelbaar en kan voor het reinigen eenvoudig worden uitgenomen.

Snel, stil en 10 jaar garantie
De AEG ÖKO_LINE wasautomaten zijn voorzien van de speciale ‘silent technologie’. De extra isolatie en de speciale koolborstelloze motor zorgen ervoor dat er stiller en sneller wordt gewassen. Daarnaast is deze motor minder slijtage gevoelig. AEG geeft dan ook maar liefst 10 jaar garantie op deze Silent motor.

De AEG SuperEco bovenladers zijn verkrijgbaar bij elektro speciaalzaken. De consumentenadviesprijzen zijn:
LAVAMAT 48540 A met 1500 tpm: € 999,-
LAVAMAT 47430 A met 1400 tpm: € 879,-

Voor meer informatie www.aeg.nl of charlotte.hartmann@electrolux.nl Deze wasautomaten zijn te zien in het Home Center of the Brands, www.homecenterofthebrands.nl

Bewaar en deel dit artikel