Electrolux Newsroom Netherlands

AEG ProClean afwasautomaat biedt ook alle ruimte aan servies met afwijkende afmetingen

Foto's

NIEUWE AEG PROCLEAN AFWASAUTOMAAT BIEDT OOK ALLE RUIMTE AAN SERVIES MET AFWIJKENDE AFMETINGEN
ér, schoner, stiller en zuiniger afwassen

De Nederlandse keuken is in de afgelopen jaren sterk veranderd en dat geldt zeker voor serviezen en pannen. Meer en meer gebruiken wij bijv. grote onderborden, ovale visschalen, hoge pannen en glazen met lange stelen. Vaak past dit niet in een standaard afwasautomaat en wordt daarom toch weer met de hand afgewassen. AEG introduceert de ProClean afwasautomaat. Deze zijn voorzien van veel handige extra’s om niet alleen méér, maar ook schoner, stiller en zuiniger af te wassen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen anders dan vrouwen een afwasautomaat vullen. Mannen houden vaak rekening met het bereik van de sproeiarm. Vrouwen willen snel en zoveel mogelijk tegelijk kwijt in de afwasautomaat. Bij de nieuwe AEG ProClean afwasautomaten wordt gebruik gemaakt van maar liefst vijf sproeiniveaus. Dit garandeert een stralend schoon afwasresultaat, ongeacht hoe de afwasautomaat is beladen. De onderste ‘satellietsproeiarm’ werkt met een dubbele rotatie waardoor zelfs bij een volle belading de beste resultaten worden bereikt.

Schoon tot in de kleinste hoekjes
De nieuwe AEG ProClean afwasautomaat heeft maar liefst 5 sproeiniveaus.  Deze garanderen een stralend schoon afwasresultaat, ongeacht hoe rommelig de afwasautomaat ook is gevuld. De onderste ‘satelliet sproeiarm’ werkt met een dubbele rotatie waardoor zelfs bij een volle belading de beste resultaten worden bereikt.

Extra ruimte en toch standaardafmetingen
Een AEG ProClean afwasautomaat heeft het grootste beladingsvolume van dit moment. De afwasautomaten bieden 10 liter meer inhoud dan vergelijkbare modellen. Zelfs borden met een diameter van 34 cm kunnen probleemloos in een ProClean afwasautomaat worden afgewassen. En hoewel deze XXL  binnenruimte 4 cm hoger is geworden, zijn de buitenafmetingen hetzelfde als bij een conventionele afwasautomaat.

Flexibele indeling
Elk soort servies heeft behoefte aan een andere indeling van de korven – vooral bij het afwassen van grotere pannen en schotels. AEG ProClean heeft daarom het unieke LevelControl Systeem waarbij het mogelijk is de bovenkorf, zelfs volledig gevuld, te laten zakken of te liften.

Hierdoor creëer je heel makkelijk extra ruimte in de onder- of bovenkorf.  In de korven zijn neerklapbare borden- en kopjesrekken voor extra flexibiliteit.  In het volledig geïntegreerde model van de ProClean  serie zit bovendien een speciale besteklade in de bovenkorf voor een overzichtelijke en veilige plaats voor met name lange messen.

Silent Technology
De  volledig geïntegreerde AEG ProClean 99000 vi werkt uiterst stil dankzij de Silent Technology met volledig geluidsabsorberende voorzieningen. De speciale constructie en volledig met met hoogwaardig isolatiemateriaal beklede binnenkant van de behuizing zorgen ervoor dat de geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt.
Daarbij is de koolborstelloze Silent Motor het innovatieve hart van dit model. Deze motor -met 10 jaar garantie- heeft een lager geluidsniveau, een langere levensduur en levert betere resultaten. Dankzij deze Silent Motor is de FAVORIT 99000 vi ProClean ‘de stilste’ ooit. In het Extra Silent programma produceert dit model slechts 37 dB.

Time Beam
Bij de AEG FAVORIT 99000 vi Proclean is nauwelijks te horen of het programma nog bezig is. De TimeBeam zorgt ervoor dat je  in één oogopslag kunt zien is hoe lang het programma nog duurt, door de aftelling naar het einde van de afwascyclus op de vloer te projecteren. Voor een optimale leesbaarheid kan de kleur van de lichtbundel worden aangepast aan uw type vloer.

De  vrijstaande afwasautomaat AEG FAVORIT ÖKO XXLP met ProClean is voorzien van een multidisplay met indicatie van de resterende looptijd en startuitstel. De start van het gewenste programma kan bij deze afwasautomaat overigens maar liefst 24 uur worden uitgesteld, bijvoorbeeld tot de voordeeluren.

Extra zuinig
De volledig geïntegreerde afwasautomaat AEG FAVORIT 99000 vi ProClean en het losstaande model AEG FAVORIT ÖKO XXLP maken deel uit van het extra zuinige ÖKO_LINE assortiment. Deze afwasautomaten zijn speciaal geschikt om direct op warm water aan te sluiten. Hierdoor wordt in elk programma veel energie en tijd bespaard. Dit kan oplopen tot 60% in vergelijking met het gebruik van koud water.

 De AEG afwasautomaten FAVORIT 99000 vi ProClean (volledig geïntegreerd) en FAVORIT ÖKO XXLP (vrijstaand)   zijn leverbaar vanaf maart 2010 bij elektro- en keukenspeciaalzaken. De consumentenadviesprijzen zijn respectievelijk € 1.799,- en € 729,-

Consumentenactie
Binnenkort start een consumentenactie voor de ProClean afwasautomaten; bij aankoop van een afwasautomaat met ProClean in de periode van 1 april tot en met 31 september 2010 krijgt de consument een set BergHOFF mengkommen cadeau. Deze set heeft een inhoud van 10 liter – precies de extra inhoud van de ProClean – en een waarde van  € 79,-.

Voor meer persinformatie : charlotte.hartmann@electrolux.nl.

Bewaar en deel dit artikel