Electrolux Newsroom Netherlands

Electrolux is nieuwe partner van het internationale Filmfestival van Cannes

Dit voorjaar start Electrolux een partnership met ‘s werelds meest stijlvolle en glamoureuze evenement: het Internationale Filmfestival van Cannes. De filmwereld is voor veel mensen een droom; Electrolux wil deze droom dichter bij huis brengen.

De wereldwijd bekende witgoedfabrikant gaat door de samenwerking met het filmfestival weer een stap verder met het stimuleren van consumenten creatief te zijn in hun keuze én het gebruik van huishoudelijke apparatuur in huis. De komende vier jaar organiseert Electrolux verschillende activiteiten met het Filmfestival als thema en wordt de consument uitgedaagd zelf in huis die ‘droomwereld’ te creëren.

Grandeur in eigen woonomgeving

Volgens Robert Jan Galema, Senior Vice President Product and Brand bij Electrolux Europa, dromen veel Electrolux klanten van een lifestyle die ze op het witte doek, in de mode en in de filmindustrie zien. Dit kan uiteenlopen van het dragen van een adembenemende outfit tot zelf thuis een specifieke dinerscène te creëren. Electrolux wil met haar innovatieve apparaten ervoor zorgen dat zo’n droom een beetje werkelijkheid wordt. “We zijn enthousiast bij te kunnen dragen aan de magie van Cannes en zo onze consumenten deze bron van inspiratie kunnen aanbieden. Op deze manier kunnen wij mensen stimuleren onze producten ook te gebruiken om dezelfde grandeur in hun eigen omgeving te creëren”, aldus Galema. De apparaten van Electrolux maken ieder huishouden makkelijker en leuker; kookkunsten komen bijvoorbeeld goed tot uiting met de innovatieve keukenapparaten. En, met de oplossingen voor wasgoed en het reinigen van de woning is goed voor de dag komen voor iedereen mogelijk!

In gesprek met de klant

Het partnerschap met het Filmfestival in Cannes maakt deel uit van de nieuwe marketingbenadering van Electrolux die er op is gericht om een dialoog met de klant te laten ontstaan. “We hebben naar veel van onze gebruikers geluisterd om te weten te komen wat hun wensen zijn; zij willen dat hun merk een partner en een steun is bij het tot uitdrukking brengen van hun creativiteit,” legt Alexander Darwazeh, hoofd Brand & Marketing van Electrolux Europa, uit. “Nu is het aan ons die functie aan onze apparaten te geven én de consumenten te inspireren bij het gebruik ervan.” Deze dialoog met de consument vindt plaats via veel verschillende kanalen, omdat het onmogelijk is alle Electrolux-gebruikers in Cannes te ontvangen. “En dus moeten we Cannes naar onze klanten brengen,” zegt Neil Gannon, directeur Marketing Expertise en verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie. “Consumenten kunnen nu Cannes beleven door een interactie met ons aan te gaan tijdens onze evenementen in Europa. Dit kan online via onze websites maar ook via de sociale en de traditionele media – we kunnen ze Cannes van binnenuit laten zien en hen tonen hoe ze hun eigen ‘finest moments’ kunnen creëren.”

Voor meer informatie: charlotte.hartmann@electrolux.nl

Voor afbeeldingen over het filmfestival van Cannes kunt u deze link gebruiken: http://www.festival-cannes.com/en/festivalServices/downloads.html

Bewaar en deel dit artikel