Electrolux Newsroom Netherlands

Met AEG CuliSense altijd een perfect resultaat.

Foto's

Keuze uit 11 bereidingsmethoden en 76 voorgeprogrammeerde recepten.

De AEG CuliSense is méér dan een nieuwe oven. Met de AEG CuliSense kan iedereen koken als een chef. Deze unieke oven beschikt als eerste over een automatisch sensorsysteem dat de juiste temperatuur, tijd en ovenfunctie kiest voor elk soort gerecht. De oven kan kiezen uit 11 bereidingsmethoden en het sensorgestuurd menusysteem kent maar liefst 76 recepten. In een paar stappen kan de gewenste bereidingsmethode worden gekozen en de oven doet zelf de rest van het werk. Het resultaat: als door een chef bereid!

Alles onder controle – met één knop
Eenvoudiger kan een oven niet worden bediend. De handige draaiknop in het midden van het bedieningspaneel leidt je door een duidelijk, elektronisch menusysteem snel en simpel naar het gewenste programma. Met één druk op de OK-knop wordt de keus gemaakt.

Eenvoudige bediening door middel van vijf bereidingscategorieën
Op het display worden vijf bereidingscategorieën met symbolen aangeduid: bakken, braden, kant-en-klaar producten, pizza’s en ovengerechten. Na de keuze van de categorie en de gewenste bereiding ‘weegt’ de oven het gerecht en berekent vervolgens welke temperatuur en bereidingstijd daarvoor nodig zijn én op welk niveau het gerecht het beste in de oven kan worden geplaatst. Als het gerecht klaar is, geeft de oven een seintje en schakelt zichzelf uit.

Schoonmaakgemak
De AEG CuliSense oven beschikt over het pyrolyse reinigingsprogramma. Hierbij wordt de oven verhit tot 500°C zodat zelfs de meest hardnekkige resten verbranden. Alles wat overblijft, is een klein beetje as dat gemakkelijk wordt weggehaald met een vochtige doek. De buitenkant is voorzien van een anti-vingerafdruk-roestvrij stalen coating: hiermee blijft de glans behouden. Het front is gemakkelijk te reinigen: de ruit van de oven kan zonder gereedschap worden uitgenomen en gemakkelijk worden schoongemaakt. En het zeer effectieve filtersysteem tegen luchtjes en vettige dampen houdt de lucht in de keuken schoon en fris.

Veilig
De CuliSense bakoven blijft aan de buitenkant koel wanneer het binnenin warm wordt. Dankzij ISOFRONT top komt zelfs na een uur warme lucht bij 200°C de temperatuur aan de voorzijde niet boven de 40°C. Ook bezit de CuliSense bakoven een toetsblokkering waarmee de gekozen instellingen niet meer per ongeluk kunnen worden gewijzigd.

De AEG CuliSense oven B 9878 m, is verkrijgbaar in keukenspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs is € 2.999,-

Voor meer informatie www.aeg.nl of (0172) 468 172. Of in het Home Center of the Brands te Alphen aan den Rijn, www.homecenterofthebrands.nl

Bewaar en deel dit artikel