Electrolux Newsroom Netherlands

Electrolux Design Lab 2010 – Laatste 8 concepten voor ‘The 2nd Space Age’

Acht finalisten van het Electrolux Design Lab komen met woonoplossingen voor 2050!

In de Electrolux Design Lab ontwerpwedstrijd van 2010 ligt de nadruk op creatieve oplossingen voor compact wonen. Tijdens deze editie is studenten industriële vormgeving gevraagd om na te denken over hoe mensen levensmiddelen bewaren en gerechten bereiden, kleding wassen en de afwas doen anno 2050, wanneer naar verwachting 74%* van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving woont. 

“Elk jaar worden de inzendingen voor de Electrolux Design Lab ontwerpwedstrijd beter,” aldus Henrik Otto, Senior Vice President van Global Design bij Electrolux. ”De acht finalisten zijn zo ver gekomen doordat ze precies begrepen hebben wat de uitdaging inhoudt en daar uitstekend op ingespeeld hebben. We kunnen ze feliciteren met hun innovatieve oplossingen die rekening houden met een efficiënt gebruik van de beschikbare leefruimte.”

Finalisten uit de hele wereld

De beste acht concepten komen van ontwerpers uit acht verschillende landen: Australië; China; USA; India, Iran, Rusland, Frankrijk en Zweden.

Finale in september bij 100% Design in Londen

Acht finalisten hebben een uitnodiging ontvangen om hun ontwerp op 23 september 2010 bij 100% Design te komen presenteren aan een jury van vooraanstaande ontwerpers. De jury zal de inzendingen beoordelen op intuïtief design, innovatie en consumer insight en op basis daarvan de eerste prijs uitreiken, bestaande uit een betaalde stage van zes maanden bij een Electrolux Global Design Centre en 5.000 euro. De tweede prijs bedraagt 3.000 euro en de nummer drie gaat naar huis met 2.000 euro.

De acht finalisten zijn hieronder te vinden én online op www.electrolux.com/designlab

U kunt ook contact opnemen met charlotte.hartmann@electrolux.nl

Bewaar en deel dit artikel