Electrolux Newsroom Netherlands

Electrolux en Philips introduceren een ‘groene’ stofzak gemaakt van maïszetmeel

Electrolux en Philips hebben de unieke range uniforme stofzakken uitgebreid met s-bag® GREEN: een uitzonderlijk presterende en milieubewuste stofzak vervaardigd uit maïszetmeel.

Met een variëteit aan 1000 verschillende stofzakken wereldwijd is het vinden van de juiste stofzak al tientallen jaren een lastige klus voor de consument. Om het leven wat gemakkelijker te maken heeft Electrolux in samenwerking met Philips de s-Bag® ontwikkeld – een uniforme stofzak die geschikt is voor Electrolux, AEG, Philips, Volta, Tornado en Zanussi stofzuigers.  En nu in 2010 heeft de consument ook de mogelijkheid te kiezen voor een ‘groene’ stofzak aangezien dezelfde s-bag® verkrijgbaar is in een 100% natuurlijke, groene versie gemaakt uit maïszetmeel.

Een groene keuze  –  “Stofzakken zijn producten die niet bovenaan de boodschappenlijstjes staan. Maar als er toch een moet worden gekocht, verwachten de consumenten het beste. En in deze tijd willen ze hierbij ook graag voor een milieubewuste stofzak kunnen kiezen, ” aldus Erik Mulder, DivisionManager Floorcare bij Electrolux.Met de introductie van de s-bag®-standaard in 2001 is het gemakkelijk geworden om de juiste stofzakken te kopen. En met de lancering van de s-bag® GREEN wordt het gemakkelijk om tegelijkertijd ook iets voor het milieu te doen.

Milieubewuste prestaties  – De s-bag® GREEN is een 100% natuurlijk product, afkomstig van gerecyclde hulpbronnen. De s-bag® GREEN is gemaakt van ongebleekt maïszetmeel, natuurlijk rubber en gerecycled karton, wat wil zeggen dat de grondstoffen biologisch afbreekbaar zijn. De verpakking van de s-bag® GREEN is gemaakt van 100% gerecycled materiaal dat in slechts 15 weken wordt afgebroken in de natuur.

De s-bag® GREEN staat voor een even hoog prestatieniveau van de stofzuiger, terwijl de belasting van het milieu aanzienlijk minder is dan die van de gewone stofzak. Tot 65% minder petroleum wordt gebruikt in de productie en de hoeveelheid broeikasgassen die vrijkomen, is tot 68% lager. De s-bag® GREEN heeft een tot 50% langere levensduur ten opzichte van andere papieren stofzuigerzakken en heeft een TÜV-certificaat.

 Wat is s-bag®?  – s-bag® is het eerste stofzakconcept dat is gestandaardiseerd om het de consument gemakkelijker te maken de juiste stofzak te kiezen in het onoverzichtelijke aanbod aan stofzuigerzakken. Consumenten hoeven niet langer het merk of het model van hun stofzuiger te onthouden. De consument hoeft bij het kopen van nieuwe zakken alleen nog maar te letten op het logo van de s-bag®. Het s-bag®-concept is bedacht in 2001 en is ontwikkeld door Electrolux en Philips. Andere fabrikanten zijn uitgenodigd om zich bij dit initiatief aan te sluiten. s-bag® is geschikt voor de stofzuigers van Electrolux, AEG, Philips, Volta, Tornado en Zanussi.

s-bag® GREEN – 3 stuks verpakking = € 8.74

s-bag® GREEN startset met 4 stofzakken, 1 HEPA 13 filder, 1 motorfilter en 1 sachet met geurkorrels =  € 24.95

Zowel s-bag® GREEN stofzakken als startset zijn vanaf begin oktober 2010 leverbaar in de winkel of online op www.electrolux.nl/webshop

Neem voor meer informatie contact op met Charlotte.hartmann@electrolux.nl

Bewaar en deel dit artikel