Electrolux Newsroom Netherlands

AEG introduceert energiezuinigste droogautomaat van Nederland: AEG LAVATHERM 59880

Foto's

AEG introduceert energiezuinigste droogautomaat van Nederland:  AEG LAVATHERM 59880

AEG is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om huishoudelijke apparatuur zuiniger, flexibeler en snellerte laten werken. De decennialange ervaring met warmtepomptechnologie heeft geresulteerd in de AEGLAVATHERM 59880, de energiezuinigste droogautomaat van Nederland. Deze unieke warmtepompdroger heeft energielabel A-50%*. Dit houdt in dat de gebruiker nog eens 50% meer energie bespaart dan bijdrogers met een regulier A-label. De droogautomaat heeft voor ieder soort was een speciaal programma. Bovendien heeft de AEG LAVATHERM 59880 twee condensoren voor nog kortere droogtijden.

De automaat kan alles op de gewenste manier drogen; van jeans en viscose tot zelfs een heel dekbed. De vochtigheidsgraad van de kleding wordt automatisch bepaald en met de extra lange antikreuk fase wordt kwetsbare kleding met de grootste zorg behandeld. Voor de lastige gevallen zoals wol is er speciaal droogrek waarop een wollen trui liggend, dus behoedzamer, in de trommel kan worden gedroogd. Dit rekje is ook ideaal voor het zonder herrie drogen van sportschoenen.

 Snel en geruisloos

Het programmaverloop is duidelijk af te lezen van het grote LCD scherm en ook de verlichting in de trommel is zeer gebruiksvriendelijk. Door de reverserende trommel (afwisselende draairichting) wordt het droogproces versneld en dat beperkt slijtage en energieverbruik. In de trommel is ruimte voor 7 kg wasgoed. De droger is bovendien uitgerust met een inverter motor. Deze werkt stiller dan een gebruikelijke motor, heeft een langere levensduur en zorgt voor betere droogresultaten in minder tijd. De motor functioneert zonder de gebruikelijke koolborstels. Het ontbreken van deze, aan slijtage onderhevige onderdelen, leidt tot een gegarandeerd langere levensduur. AEG geeft 10 jaar garantie op de inverter motor.

 Twintig droogprogramma’s

Bij de AEG LAVATHERM 59880 kan men kiezen uit maar liefst 20 droogprogramma’s; 7 voor het drogen van katoen en synthetica en 13 speciale programma’s: van gewoon luchten tot drogen, van kast- tot strijkdroog.

 Verkrijgbaarheid

De AEG LAVATHERM 59880 is vanaf begin december 2010 verkrijgbaar bij de elektro-speciaalzaken. De consumentenadviesprijs is € 1219,-

Voor meer informatie: www.aeg.nl.  Of in het Home Center of the Brands, www.homecenterofthebrands.nl  of charlotte.hartmann@electrolux.nl

Bewaar en deel dit artikel