Electrolux Newsroom Netherlands

Filip Francke – nieuwe directeur van Electrolux Home Products Nederland

Foto's

Per 1 januari 2011 treedt Filip Francke aan als Managing Director van Electrolux Home Products (Nederland) B.V. Hij volgt Alexander Blom op, die na veertig jaar voor de Electrolux Groep te hebben gewerkt nu van zijn pensioen gaat genieten. De van oorsprong Zweedse Francke (37) is in zijn loopbaan werkzaam geweest bij Envirotainer in Dallas vanaf 1997 en daarna bij Scandinavian Airlines waar hij van 1999 tot 2005 Vice President EuroBonus & Loyalty Management is geweest. Vervolgens werkte Francke ruim drie jaar voor Electrolux in Brussel in zijn functie als Vice President Product Line Dishcare. In 2009 werd Filip Francke benoemd als Managing Director België en Luxemburg. Zijn nieuwe baan als Managing Director van Electrolux Home Products (Nederland) B.V. wordt toegevoegd aan deze functie.

Francke is enthousiast over zijn nieuwe functie: “AEG, Electrolux en Zanussi zijn fantastische merken met een hoge merkbekendheid en merkvoorkeur in binnen- en buitenland. Ik wil ons merkportfolio verder versterken door onze klanten – zowel retailers als consumenten – een hogere toegevoegde waarde te bieden. Zo kan de klant naast een functioneel, duurzaam en mooi merkproduct ook rekenen op uitstekend advies en aftersales service. Mijn ervaring vanuit de andere onderdelen binnen de Electrolux Groep zullen ertoe bijdragen dat wij met elkaar een positieve impuls kunnen geven aan het toekomstige succes van onze merken.”

Meer informatie: charlotte.hartmann@electrolux.nl

Bewaar en deel dit artikel