Electrolux Newsroom Netherlands

‘Intelligente Mobiliteit’ is thema Electrolux Design Lab 2011

Electrolux Design Lab 2011 thema: ‘Intelligente Mobiliteit’

Jaarlijkse wereldwijde ontwerpwedstrijd zoekt oplossingen waarbij ‘intelligente mobiliteit’ wordt verwerkt in huishoudelijke apparaten van de toekomst. Inzenddatum: 1 mei 2011

Het Electrolux Design Lab 2011 daagt studenten en pas afgestudeerden industriële vormgeving uit innovatieve ideeën in te dienen die intelligente mobiliteit verwerken in huishoudelijke toepassingen. De hoofdprijs van deze wedstrijd is een betaalde stage van zes maanden plus een geldbedrag. Speciaal wordt gevraagd naar oplossingen op het gebied van koken, reinigen en afwassen zowel in de huiselijke sfeer als daarbuiten.

Oplossingen die inspireren, ondersteunen en begeleiden

“Nu, in het negende jaar vraagt Electrolux Design Lab jonge ontwerpers zichzelf op de proef te stellen en waardevolle kennis op te doen in de wereld van commercieel-productdesign”, stelt Henrik Otto, SVP van Global Design bij Electrolux. “In de opdracht voor 2011 wordt vooral gevraagd naar ontwerpconcepten die de gebruikers inspireren en waarbij de technologie van nu wordt ingezet om ondersteuning en begeleiding te bieden.” Otto: “In deze uitdaging gaat het niet alleen om apparaten draagbaarder te maken, maar vooral om de creativiteit en het leveren van een flexibele bediening die tijd bespaart.”

 Deelnemers moeten ook de traditie van Electrolux in hun ontwerp betrekken. In de bijdragen moeten de Scandinavische ontwerpwaarden zijn verwerkt – aandacht voor het milieu, intuïtief gebruikersgemak en esthetische aantrekkelijkheid.

Herfstfinale in Europa

Acht finalisten worden uitgenodigd om deel te nemen aan het slotevenement in de herfst van 2011 in een (nader aan te kondigen) Europese stad waar zij hun concepten kunnen presenteren aan een jury van designexperts. De jury beoordeelt de bijdragen op basis van intuïtiviteit van het ontwerp, innovatie en inzicht in de consument. De uiteindelijke winnaar krijgt een betaalde stageplaats van zes maanden aangeboden bij een van de wereldwijde designcentra van Electrolux en 5.000 euro. De tweede prijs bedraagt 3.000 euro en de derde prijs 2.000 euro.

 Bijdragen kunnen worden ingeleverd tot zondag 2 mei 2011, 23.59 uur via de website van Electrolux Design Lab: www.electrolux.com/designlab.

Electrolux Design Lab 2011 – Details & trends

Electrolux Design Lab 2011 Opdracht:
Electrolux Design Lab 2011 nodigt studenten industriële vormgeving uit huishoudelijke apparaten te ontwerpen waarin intelligente mobiliteit is verwerkt. Jullie ideeën geven vorm aan hoe mensen voedsel bereiden, opslaan, reinigen en afwassen, zowel in de huiselijke sfeer als daarbuiten. We zoeken vooral naar een ontwerpconcept dat individualiseert en gebruikers inspireert en waarbij de technologie van nu wordt ingezet om ondersteuning en begeleiding te bieden.

Daarnaast moet je concept de traditie van Electrolux weergeven op basis van de Scandinavische ontwerpwaarden : – aandacht voor het milieu, intuïtief gebruikersgemak en esthetische aantrekkelijkheid.

Prijzen:

Eerste prijs: Zes maanden betaalde stage in wereldwijde ontwerpcentra van Electrolux en 5.000 euro.

Tweede prijs: 3.000 euro

Derde prijs: 2.000 euro

Belangrijke data
Uiterste inzenddatum: zondag 1 mei 2011, 23:59 uur
Finale: herfst 2011 – locatie en exacte datum worden begin 2011 bekendgemaakt

Format:
Electrolux Design Lab is bedoeld voor studenten industriële vormgeving en onlangs afgestudeerden (afstuderen vindt plaats in 2010 of daarna) die nog niet in de branche hebben gewerkt. De branche wordt op deze manier “ingeperkt” omdat de eerste prijs een stageplaats van zes maanden inhoudt waarvoor industriële vormgevingskwaliteiten vereist zijn en omdat de prijs niet kan worden gesplitst: de geldprijs kan niet worden losgekoppeld van de werkplek van zes maanden.

Uit alle inzendingen worden 25 ‘halvefinalisten’ gekozen en de namen van hen worden in juni 2011 bekendgemaakt.

Uit deze halvefinalisten worden acht finalisten geselecteerd die uitgenodigd worden voor een live-evenement waarin zij hun concept presenteren aan een jury van designexperts. De acht finalisten worden bekendgemaakt in juli.

Bewaar en deel dit artikel