Electrolux Newsroom Netherlands

Smart Wash project met Electrolux wasautomaat genomineerd voor Smart Grids Innovation Award 2011

Smart Wash project van Plugwise is genomineerd voor Smart Grids Innovation Award 2011. 

Het betreft het project Smart Wash, dat Plugwise gezamenlijk met een Nederlandse netbeheerder en Electrolux heeft opgezet en dat op dit moment nog wordt uitgevoerd.
Eén van de grootste stroomverbruikers bij mensen in huis is de wasmachine. Het moment waarop deze aan- en uit wordt geschakeld is vaak minder relevant voor de gebruiker. Oftewel, het verbruik van dit apparaat is uitermate geschikt om aan het aanbod van energie te koppelen. Daarom is gekozen om de wasmachine te voorzien van slimme technologie en deze te koppelen aan het Smart Grid. Als één van de grootste witgoedfabrikanten van Europa is Electrolux betrokken bij het project.
 
Norbert Vroege, algemeen directeur van Plugwise BV: “de doelstelling van het Smart Wash project is om als eerste in de wereld het Smart Grid uit te breiden tot voorbij de meterkast en het slim in- en uitschakelen van individuele apparaten mogelijk te maken. “
 
 Wie de Smart Grids Inovation Award 2011 heeft gewonnen wordt op 1 februari 2011 bekendgemaakt tijdens de Conferentie Slimme Energie Infrastructuur, zie www.iir.nl/smartgrids
Plugwise is een internationaal  bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland dat zich bezighoudt met het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van draadloze energie management- en controle systemen, zie www.plugwise.com
Voor meer informatie:  info@plugwise.com of charlotte.hartmann@electrolux.nl

Bewaar en deel dit artikel