Electrolux Newsroom Netherlands

Electrolux Design Lab 2011 gaat over ‘intelligente mobiliteit’

Ook Nederlandse – recent afgestudeerde – studenten industriële vormgeving worden door Electrolux uitgenodigd mee te doen aan Design Lab 2011.  Inzenddatum: 1 mei 2011 – 23.59 uur

 Het Electrolux Design Lab 2011 daagt studenten en pas afgestudeerden industriële vormgeving uit innovatieve ideeën in te dienen die intelligente mobiliteit verwerken in huishoudelijke apparaten van de toekomst. De hoofdprijs van deze wedstrijd is een betaalde stage van zes maanden plus een geldbedrag. Speciaal wordt gevraagd naar oplossingen op het gebied van koken, reinigen en afwassen zowel in de huiselijke sfeer als daarbuiten.

Oplossingen die inspireren, ondersteunen en begeleiden

“Nu, in het negende jaar vraagt Electrolux Design Lab jonge ontwerpers zichzelf op de proef te stellen en waardevolle kennis op te doen in de wereld van commercieel-productdesign”, stelt Henrik Otto, SVP van Global Design bij Electrolux. “In de opdracht voor 2011 wordt vooral gevraagd naar ontwerpconcepten die de gebruikers inspireren en waarbij de technologie van nu wordt ingezet om ondersteuning en begeleiding te bieden.” Otto: “In deze uitdaging gaat het niet alleen om apparaten draagbaarder te maken, maar vooral om de creativiteit en het leveren van een flexibele bediening die tijd bespaart.”

 Deelnemers moeten ook de traditie van Electrolux in hun ontwerp betrekken. In de bijdragen moeten de Scandinavische ontwerpwaarden zijn verwerkt – aandacht voor het milieu, intuïtief gebruikersgemak en esthetische aantrekkelijkheid.

Herfstfinale in Europa

Acht finalisten worden uitgenodigd om deel te nemen aan het slotevenement in de herfst van 2011 in een (nader aan te kondigen) Europese stad waar zij hun concepten kunnen presenteren aan een jury van designexperts. De jury beoordeelt de bijdragen op basis van intuïtiviteit van het ontwerp, innovatie en inzicht in de consument. De uiteindelijke winnaar krijgt een betaalde stageplaats van zes maanden aangeboden bij een van de wereldwijde designcentra van Electrolux en 5.000 euro. De tweede prijs bedraagt 3.000 euro en de derde prijs 2.000 euro.

 Bijdragen kunnen worden ingeleverd tot zondag 1 mei 2011, 23.59 uur via de website van Electrolux Design Lab: www.electrolux.com/designlab.  Finale: herfst 2011 – locatie en exacte datum worden begin 2011 bekendgemaakt. Voor meer informatie: charlotte.hartmann@electrolux.nl

Prijzen:

Eerste prijs:  Zes maanden betaalde stage in internationale designcentra van Electrolux en 5.000 euro.

Tweede prijs: 3.000 euro

Derde prijs: 2.000 euro

Bewaar en deel dit artikel