Electrolux Newsroom Netherlands

Zes AEG productgroepen winnen IF Design Award 2011

Foto's

Internationale erkenning voor het design van AEG Neue Kollektion ovens en kookplaten

Zes verschillende productgroepen uit AEG Neue Kollektion hebben in de categorie Huishoudelijke Apparaten de iF Design Award 2011 gewonnen. Er dongen maar liefst 2.756 inzendingen uit 48 landen mee. Deze jaarlijkse wedstrijd is georganiseerd door ‘International Form Design in Hannover, Duitsland’.

De Awards gelden voor de volgende productgroepen :

  • AEG Competence, MaxiKlasse® inbouw/onderbouwovens –  60 H-design
  • AEG Competence, MaxiKlasse® inbouw/onderbouwovens –  60 T-design
  • AEG Compact range 38 H-design
  • AEG Compact range 45 T-design
  • AEG MaxiSense Bridge hobs product range (HK654300XB, HK653320FB, HK654400XB)
  • AEG Crystal Line kookplaten range

Het design van AEG Neue Kollektion heeft een krachtige signatuur. Het is zowel puur als menselijk. De sterke design is herkenbaar in alle productgroepen en creëert een op elkaar afgestemde, geïntegreerde uitstraling. De horizontale lijnen geven een vloeiend gevoel van eenheid, terwijl de verticale lijnen de intuïtieve bedieningspanelen afbakenen.

Perfect in form and function
De scheiding tussen keuken en woonkamer is achterhaald. Beide ruimten versmelten tot een grenzeloze woonruimte. “Om harmonisch in dit nieuwe ruimtegevoel te integreren heeft AEG hard gewerkt om pure bedieningselementen te creëren die tot het essentiële zijn gereduceerd en daarom heel mooi en gebruiksvriendelijk zijn,´ aldus Hans Strohmeier, .senior designer van AEG. “Met Neue Kollektion erkennen wij dat keukenapparatuur het verdient om gezien te worden, en om ervan te genieten, net zoals van een prachtig hifi- of AV systeem.”

Voor meer informatie: www.ifdesign.de / www.aeg.nl of Charlotte.hartmann@electrolux.nl.

De iF Design Award 2011 apparaten zijn te zien in het Home Center of the Brands in Alphen aan den Rijn.

Bewaar en deel dit artikel