Electrolux Newsroom Netherlands

ELECTROLUX OPENT TRENDY POP-UP RESTAURANT IN BRUSSEL

Foto's

Als ode aan de gastronomie heeft Electrolux een uniek restaurant laten bouwen onder de naam The Cube. Het restaurant biedt een uitzonderlijke combinatie van baanbrekende architectuur, haute cuisine en bijzondere locaties. Dit weekend is de opening van The Cube op het dak van de
34 meter hoge Arc de Triomphe in het Jubelpark in Brussel. Het restaurant is in Brussel gevestigd t/m 3 juli; daarna reist The Cube af naar onder andere Stockholm,
Milaan, Moskou en Zürich om plaats te nemen op andere prestigieuze daken.

Pop-up restaurant wereldwijde trend
The Cube is een glazen restaurant dat op locatie strak wit oogt, met afwisselend mat en glanzend gelakt hout. Het heeft een met een laser uitgesneden aluminium ‘schil’ en is ontworpen door de Milanese designstudio park Associati. Door het tijdelijke karakter van het restaurant valt het onder de trend pop-up restaurants. Deze inmiddels wereldwijde trend laat op onverwachte locaties guerilla stijl eetgelegenheden zien die vervolgens ook zo weer verdwijnen.

Sterren-eten onder de sterren
In het 140 m2 grote restaurant van Electrolux op de triomfboog in Brussel is één grote eettafel die plaats biedt aan 18 gasten. Deze tafel komt uit het plafond naar beneden voor het diner en gaat weer omhoog als er nagepraat wordt onder het genot van een drankje. De keuken met de nieuwste Electrolux apparatuur heeft een centrale plaats in
The Cube bezoekers krijgen er een sterrenmenu geserveerd dat bij toerbeurt wordt verzorgd door de Belgische tweesterren Michelin chefs Bart de Pooter, chef-kok van restaurant De Pastorale in Reet, en Sang-Hoon Degeimbre van L’Air Du Temps in Noville-sur-Mehaigne. De chefs zullen elkaar tweewekelijks afwisselen en telkens zorgen voor een nieuw menu op de kaart. Bart de Pooter is dit weekend de eerste chef die aan de slag gaat. Een driegangenlunch in
The Cube kost 150 euro en een viergangendiner 200 euro. Hierbij zijn drankjes als champagne en wijn inbegrepen. De ruimte kan ook volledig afgehuurd worden voor speciale gelegenheden. Wanneer mensen willen reserveren kunnen ze dat doen via www.electrolux.be

 

Voor meer informatie charlotte.hartmann@electrolux.nl

Bewaar en deel dit artikel