Electrolux Newsroom Netherlands

Electrolux Design Lab 2011 – de semi-finalisten zijn bekend!

De 25 semi-finalisten van Electrolux Design Lab 2011 zijn bekend. De opdracht aan studenten industriele vormgeving – ontwerp een huishoudelijk apparaat voor de toekomst met ‘intelligent mobility’ en de technologie van vandaag – leverde 1300 inzendingen uit 14 landen uit de hele wereld op.  Hieruit zijn de  beste 25 concepten geselecteerd, waaronder de kleinste magnetron ter wereld, of de eerste designers koeltas; zie www.www.electroluxdesignlab.com

September finale in Londen.  Uit deze 25 inzendingen worden 8 finalisten geselecteerd, die hun concepten aan een jury met experts moeten presenteren.  De 8 finalisten worden door Electrolux in de week van 11 juli bekend gemaakt. De jury zal de inzendingen beoordelen op basis van intuitief design, innovatie en consumenteninzicht. De winnaar zal een betaalde, 6 maanden durende stage bij een van Electrolux Global Design centra winnen alsmede een geldbedrag van 5.000 euro.  De tweede en derde prijs bestaat uit een bedrag van 3.000 en 2.000 euro.

Zwaarste briefing sinds begin Electrolux Design Lab. “Op onze zwaarste briefing sinds het begin van Electrolux Design Lab negen jaar geleden hebben wij uitzonderlijk slimme reacties ontvangen”, aldus Henrik Otto, Senior Vice President of Global Design bij Electrolux.

“De 25 semi-finalisten feliciteren wij met hun concepten;  hun combinatie van lateraal denken met creativiteit is zeer inspirerend. In deze fase van de wedstrijd presenteren wij de top 25 inzendingen die de meest interessante oplossingen bieden voor het dagelijkse leven in de toekomst en de beste toepassing van ‘intelligent mobility’ en product design.”

Meer informatie en foto’s plus omschrijving van de top 25 inzendingen  Electrolux Design Lab 2011 : www.electroluxdesignlab.com of charlotte.hartmann@electrolux.nl

Country: USA – mobiele magnetron
Designer: Matthew Schwartz
School: California State University Long Beach

Country: Czech Republic – mobiele designers koeltas
Designer: Karel Vránek
School: Academy of Arts, Architecture and Design in Prague>

Bewaar en deel dit artikel