Electrolux Newsroom Netherlands

Wokken, koken of braden; met de nieuwe AEG inductiekookplaten wordt het nog makkelijker, sneller en veiliger

Foto's

De AEG MaxiSense™ en de MaxiSight™ inductiekookplaten zijn uiterst efficiënt en zeer gebruiksvriendelijk dankzij de nieuwste innovaties. Bovendien heeft de MaxiSight™ als eerste kookplaat in Europa een TFT-kleurendisplay, waarop de temperatuur en de status van iedere kookzone zichtbaar is. Zo heeft men tijdens het koken de volledige controle.
 
Direct de juiste temperatuur.   Een veel gehoord vooroordeel is het niet goed kunnen regelen van de temperatuur bij het koken op inductie. Bij de nieuwe inductiekookplaten van AEG, kan de temperatuur nauwkeurig en direct worden ingesteld en aangepast. Zodra de kookzone is ingeschakeld wordt onmiddellijk een elektromagnetisch veld gecreëerd dat de inhoud van de pan verhit, in plaats van het gebied rondom en onder de pan. De gebruiksvriendelijke ‘DirectControl’ bediening reageert snel en met slechts één beweging kan de juiste temperatuur ingeschakeld worden van iedere kookzone worden ingesteld. Om de snelheid te optimaliseren hebben de MaxiSense™ en de MaxiSight™ een powerboost-functie. Schakel de powerboost-functie in en één liter water kan in slechts twee minuten worden gekookt.
 
Energiezuinig. Ook het energiegebruik hebben de AEG inductiekookplaten onder controle. De MaxiSense™ en de MaxiSight™ inductiekookplaten verbruiken veel mindr energie dan een gaskookplaat. Bij koken op een inductiezone wordt 90 procent van de energie gebruikt voor het verwarmen van de inhoud van de pan. In tegenstelling tot een gaskookplaat, waarbij slechts 55 procent van de energie hiervoor wordt gebruikt. Bovendien zijn de nieuwe AEG inductiekookplaten uitgerust met een handige Öko-timer. Deze timer schakelt automatisch vόόr afloop van de kooktijd de kookzone uit, zodat alle restwarmte optimaal wordt benut.
 
 Elke maat pan. De nieuwe AEG MaxiSense™ en MaxiSight™ beschikken over flexibele kookzones die zich automatisch aan de maat en de vorm van de pan aanpassen. Overal in de pan vindt een gelijkmatige verwarming van de inhoud plaats. De inhoud van één grote ovale pan kan op twee zones tegelijkertijd worden verwarmd, terwijl op één kookzone prima de inhoud van twee kleine pannen kan worden verwarmd. Met een druk op de knop worden twee kookzones aan elkaar geschakeld en zijn grote pannen niet langer een probleem.
 
Snel schoon. Naast de snelheid en het gebruikscomfort is een inductiekookplaat ook nog eens zeer hygiënisch. Doordat de inhoud van de pan wordt verwarmd tijdens het koken, en niet de gehele omgeving, is de kookplaat eenvoudig te reinigen en ook nog eens veiliger. Etensrestjes of vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd en zullen niet aanbakken op de inductieplaat. Door het gladde oppervlak is de kookplaat makkelijk schoon te maken.
 
 Wokken op inductie. De AEG Fushionwok bestaat uit een metalen ring en bijpassende wokpan. Met deze designcombinatie kunt u roerbakken op de inductiekookplaat. Daarnaast is deze combinatie een stabiele basis voor, na en tijdens het wokken.De AEG inductiekookplaten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. De consumentenadviesprijzen zijn vanaf € 1149,00. De AEG fushionwok kost € 179,-.  De AEG inductiekookplaten zijn verkrijgbaar bij de keukenspeciaalzaken en te zien in het Home Center of the Brands te Alphen aan den Rijn

Tot 31.12.2011 ontvangt de consument bij aankoop van een AEG actie inductiekookplaat de AEG fushionwok cadeau. Meer informatie 

 Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Contactgegevens voor meer informatie
Wilt u meer informatie over de unieke AEG collectie neemt u dan contact op met Charlotte Hartmann van Electrolux Home Products via het e-mailadres charlotte.hartmann@electrolux.nl
  

Bewaar en deel dit artikel