Electrolux Newsroom Netherlands

Een oven die zichzelf kan schoonmaken

Foto's

Alphen aan den Rijn, 19 januari 2012 – Als onderdeel van de nieuwe Zanussi QUADRO-serie inbouwapparatuur, lanceert Zanussi nieuwe ovens die veel ruimte bieden en toch standaardafmetingen hebben. Bovendien kunnen zij zichzelf met een druk op de knop automatisch reinigen. De nieuwe zelfreinigende ovens maken gebruik van Zanussi’s pyrolyse-technologie, waarmee voedselresten tot as worden verbrand. Deze kunnen vervolgens met een vochtige doek weggehaald worden. Heel EASY! Afhankelijk van de vuilgraad, kan men kiezen tussen een zestig of negentig minuten durende schoonmaakcyclus.

De nieuwe oven heeft een inhoud van 74 liter en is hiermee 25 procent groter dan zijn voorgangers. Ook de bakplaten zijn 25 procent groter, waardoor men nog meer gerechten tegelijkertijd kan bereiden. Als Italiaans merk mag een pizzafunctie natuurlijk niet ontbreken voor heerlijk knapperige pizzabodems. 

“Onze doelgroep heeft een zeer relaxte kijk op het leven,” zegt Tom de Vos, Benelux Segment Manager bij Zanussi. “Ze willen het huishouden zo simpel mogelijk houden en baseren hierop hun keuze voor huishoudelijke apparatuur. Een vervelend schoonmaakklus als het reinigen van de oven, waarbij Zanussi het vervelende werk opknapt, sluit dan ook perfect aan bij deze wensen.”

Premium uitstraling
De energieklasse A-20% ovens maken onderdeel uit van de Zanussi QUADRO-serie inbouwapparatuur, die uitgebreid en vernieuwd is zodat de producten actueel, energie-efficiënt en nog gemakkelijker in gebruik zijn.

De nieuwe ovens hebben dezelfde strakke verticale belijning als zijn voorgangers en een opvallend gevormde deurgreep. Daarnaast zijn de ovens voorzien van oranjekleurige neonverlichting en display en een groter, zwart getint venster met stippenpatroon op de deur. “We hebben het roestvrij stalen frame verwijderd, zodat de ruimte in de oven duidelijker zichtbaar wordt.”

De nieuwe oven is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2012 tegen onderstaande specificaties en adviesverkoopprijs:

Zelfreinigende oven  ZOP37902XK – adviesverkoopprijs € 999,-
Zelfreinigend / energie-efficiënte A -20%, / 25% groter dan gemiddelde capaciteit / 5 hoogtes
Bijpassende grote bakplaten. Volledig glazen en gemakkelijk te reinigen ovendeur, makkelijk schoon te maken, pizzafunctie en halogeen lampjes.

###

Contactpersoon:
Vincent Goffin  – PR & Consumer Activation Manager BENELUX
Mob. +32 (0) 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, beeld- of reviewmateriaal neemt u contact op met:
Weber Shandwick
Jessica van Rijswick & Shelly Delwel
Tel. 070 312 10 70
jvanrijswick@webershandwick.com
sdelwel@webershandwick.com

Bewaar en deel dit artikel