Electrolux Newsroom Netherlands

AEG introduceert nieuwe ProClean afwasautomaat gebaseerd op meer dan 50 jaar ervaring

Foto's

 Alphen aan den Rijn, 14 februari 2012 – In 1961 stelde AEG haar eerste volautomatische vaatwasser voor. Toentertijd was hiervoor in Duitsland een markt van 125.000 huishoudens. Anno 2012 verleent de afwasautomaat haar diensten in miljoenen huishoudens in Europa. Reden voor de introductie van het model FAVORIT 50 KVi1P. Deze volledig geïntegreerde afwasautomaat is de nieuwste aanwinst in de ProClean-serie afwasautomaten en levert uitzonderlijke prestaties dankzij een uniek afwassysteem, ontwikkeld voor extra groot volumes vaat. Daarnaast is dit model voorzien van een uiterst ingenieuze deurbevestiging, produceert de afwasautomaat nagenoeg geen geluid wanneer de ‘Extra Silent’-functie is ingeschakeld en wordt hardnekkig vuil verwijderd met behulp van een duurzame oplossing.

Talrijke installatiemogelijkheden
De nieuwe AEG FAVORIT biedt dankzij een nieuw schuifscharniersysteem revolutionaire flexibiliteit voor volledige vrijheid in het keukenontwerp. De nieuwe ProClean afwasautomaat biedt een groot aantal verschillende installatiemogelijkheden. Zo kan de afwasautomaat in een kolomkast worden geïnstalleerd, maar ook met de deur volledig op de grond. Echt alles is mogelijk. Deze ProClean afwasautomaat past namelijk in elke nis, met een hoogte van 82 tot 94 centimeter, en een plint van 0 tot 26 centimeter.

ProClean-serie afwasautomaten intelligent & milieubewust
De ProClean-serie afwasautomaten zijn uitermate intelligent en denken zelf na over het best passende wasprogramma. Zo meet de Fuzzy Logic/technologie de hoeveelheid vaat en berekent op basis daarvan de noodzakelijke kwantiteit water en het maximale energieverbruik. De innovatieve SensorLogic meet daarnaast voortdurend hoe troebel het water is, waardoor bij een licht verontreinigde doch volle belading, maar liefst 5 liter water kan worden bespaard. En ook voordat het naspoelprogramma wordt gestart, meet de watersensor of een extra spoelgang überhaupt nodig is voor een stralend was resultaat. De Auto-Off functie waarmee de ProClean-serie afwasautomaten standaard zijn uitgerust, zorgt ervoor dat tien minuten na beëindiging van het programma de afwasautomaat automatisch in stand-by modus springt. Dit scheelt niet alleen energie, maar draagt ook bij aan het milieu.

Geen vuil te hardnekkig
Alle afwasautomaten uit de ProClean-serie produceren nagenoeg geen geluid dankzij de ‘Extra Silent’ functie. Daarnaast is geen vuil deze afwasautomaten te hardnekkig. Dankzij een korte cyclus op hoge temperatuur, wordt vuil zoals aangekoekte rijstkorrels, aangebrande melk en gegratineerde kaas eenvoudig verwijderd. De satelliet sproeiarm met krachtige waterspiralen werkt hier op volle kracht aan mee.
     
Prijs & beschikbaarheid
De AEG ProClean afwasautomaten zijn verkrijgbaar in vrijstaande en inbouwuitvoeringen bij de keukenspeciaalzaken. De adviesverkoopprijzen variëren tussen de € 649,- (vrijstaand) en € 1.329,- (inbouw).
o De nieuwe FAVORIT 50 Kvi1P is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs € 1.329,-

###

Contactpersoon:
Vincent Goffin  – PR & Consumer Activation Manager BENELUX
Mob. +32 (0) 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, beeld- of reviewmateriaal neemt u contact op met:
Weber Shandwick
Jessica van Rijswick & Shelly Delwel
Tel. 070 312 10 70
jvanrijswick@webershandwick.com
sdelwel@webershandwick.com

Bewaar en deel dit artikel