Electrolux Newsroom Netherlands

Thema van de tiende editie van Electrolux ‘Design Lab’ draait om zintuigelijke beleving

Foto's

Alphen aan den Rijn, 1 maart 2012 – Dit jaar organiseert Electrolux voor de tiende keer op rij ‘Design Lab’, een jaarlijkse wereldwijde competitie voor jonge, talentvolle designers. Electrolux gaat tijdens deze editie op zoek naar de beste ideeën die draaien om de zintuiglijke beleving van huishoudelijke apparatuur: “Design Experience”. Het belang van de zintuigen speelt in ontwerpen vaak een ondergeschikte rol, het draait vooral om het visuele. Maar hoe zou het zijn als we onze zintuigen zouden integreren in een design? Zodat we bijvoorbeeld kunnen ruiken wie er belt? Of kunnen voelen wat er op TV is? Designers in opleiding aan de faculteit Industrieel Vormgeving kunnen hun innovatieve ideeën over het ‘zintuigelijke huishoudelijke apparaat van de toekomst’ insturen t/m 1 juni 2012. In het najaar van 2012 strijden de beste tien ontwerpers tegen elkaar voor een prijs van € 5.000 en een betaalde stage van zes maanden in een designcentrum van Electrolux.

Hendrik Otto, senior vice president of Global Design bij Electrolux, zegt over Design Lab: “Design Lab is in 2003 gestart en in de afgelopen negen jaar hebben we duizenden inzendingen van studenten uit meer dan honderd landen ontvangen. Voor een groot aantal deelnemers heeft dit rechtstreeks geleid tot concrete banen, onder andere op onze eigen ontwerpafdeling, en zakelijke kansen op de vormgevingsmarkt. Ook dit jaar ligt er een mooie uitdaging en hopen wij een aantal studenten op weg te kunnen helpen naar een succesvolle carrière.”

‘Design Experience’
Electrolux ‘Design Lab’ is een internationale designwedstrijd. Afgestudeerden van de faculteit Industriële Vormgeving worden uitgenodigd innovatieve ideeën over “huishoudelijke apparaten van de toekomst” te bedenken en presenteren. Bij de opdracht van Design Lab 2012 is voor het thema ‘Design Experience’ gekozen. Deelnemers worden met deze opdracht uitgedaagd om na te denken over de zintuigelijke beleving van de apparaten. In hun ontwerp moet rekening gehouden worden met het erfgoed van Electrolux, maar ook met Scandinavische designwaarden zoals gebruikersgemak, esthetiek en milieubewustzijn. Daarnaast hecht de vakjury dit jaar extra veel waarde aan de esthetische kwaliteiten van het concept en het gebruik van texturen.

Hoofdprijs: betaalde stageplek & 5.000 euro
Deelnemers kunnen t/m 1 juni 2012 hun concept inleveren via www.electrolux.com/designlab. Uit alle inzendingen wordt een voorselectie van 25 ontwerpen gemaakt. Deze worden beoordeeld door een professionele jury, waarna de tien finalisten worden geselecteerd. Deze tien ontwerpen worden tijdens een finale in het najaar van 2012 gepresenteerd aan een vakjury, bestaande uit designexperts uit de industrie. Ieder ontwerp wordt beoordeeld op verschillende criteria waaronder innovatie, esthetische kwaliteit en inzicht in de eindgebruiker. Het beste ontwerp wint naast een geldprijs van 5.000 euro, een betaalde stageplaats van zes maanden in een internationaal designcentrum van Electrolux. De tweede en derde prijs bestaan uit geldprijzen van respectievelijk 3.000 euro en 2.000 euro.

Voor meer informatie over Design Lab kan men terecht op: http://www.electroluxdesignlab.com

###

Contactpersoon:
Electrolux
Vincent Goffin
PR & Consumer Activation Manager BENELUX
Tel. +32 (0) 2 716 24 94
Mob. +32 (0) 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Voor meer informatie, een interview of beeldmateriaal neemt u contact op met:
Weber Shandwick
Shelly Delwel of Talitha Dirkzwager
Tel. 070 312 10 70
sdelwel@webershandwick.com of  tdirkzwager@webershandwick.com

Bewaar en deel dit artikel