Electrolux Newsroom Netherlands

Tien jaar innovatie met Electrolux Design Lab

In 2013 is het de elfde keer dat Electrolux de internationale ontwerpwedstrijd Design Lab organiseert. In het verleden bracht de competitie al een groot aantal creatieve en innovatieve oplossingen voort, en dit jaar daagt Electrolux studenten uit om zich te laten inspireren door de hedendaagse urban lifestyle.

“Bij Electrolux vinden we het belangrijk om vanuit een breed perspectief naar design te kijken; voor ons zijn alle ontwerpen die de leefomgeving en lifestyle van onze consumenten verbeteren belangrijk. Dat is ook de reden dat wij ons dit jaar op een bredere productgroep richten met Design Lab 2013. We nodigen studenten uit na te denken over producten, accessoires, gebruiksartikelen en diensten binnen de drie belangrijke gebieden: social cooking, natural air en easy cleaning,” zegt Stefano Marzano chief design officer bij Electrolux.

Hieronder hebben we enkele van de meest opvallende en innovatieve inzendingen op een rijtje gezet.

Social cooking
Smoobo Blender (2011): Roseanne de Bruin, Nieuw-Zeeland
Smoobo is een blender die kinetische energie gebruikt om koken te combineren met plezier. Je opent de blender, doet alle ingrediënten erin en gooit de Smoobo de kamer door. Bij elke stuiter activeert de kinetische accu die de roterende bladen aandrijft, zodat je wanneer je het gooien zat bent een perfect gemixte smoothie kan inschenken.

Hwa-Seok (2005): Ki hoon Yoo, Zuid-Korea
Hwa-Seok, ook wel ‘vlammende steen’ in het Koreaans, is een stenen fornuis dat werkt door elektromagnetische inductie. Het concept combineert de traditie van koken op steen met de moderne technologie, om zo een nieuwe, innovatieve manier van koken te creëren. Je kunt groenten, bonen en vlees roosteren, of de stenen verwijderen om water of soep te verwarmen.

Natural air
Aeroball (2012): Jan Ankiersztajn, Polen
De winnende uitvinding van 2012 is een revolutionaire manier om de luchtkwaliteit van onze woonomgeving te verbeteren, De Aeroball bestaat uit lichtgevende, zwevende ballen die de lucht om zich heen filteren en verfrissen. De ballen blijven zweven door helium, en komen pas naar beneden als ze opgeladen moeten worden.

Foliage (2010): Rami Santala, Finland
Deze uitvinding lijkt op een normale plant die je in de vensterbank kunt zetten, en is zelfs gebaseerd op het principe van fotosynthese waarbij planten met zonlicht suiker en zuurstof produceren. In plaats daarvan produceert Foliage met behulp van zonne-energie schone, koele lucht. Dit mooie, delicate concept kan daarnaast ook zijn eigen vorm en oppervlak aanpassen.

Easy cleaning
Dust Mate (2005): Sebastian Alberdi en Gustavo Maggio, Spanje
Op het eerste gezicht lijkt de Dust Mate op een normaal paar sportschoenen. Maar waar normale sportschoenen meestal veel viezigheid in huis achterlaten, maken de Dust Mates de vloer juist schoon. Wanneer je loopt, verzamelen de schoenen het stof van de vloer als een stofzuiger. De Dust Mate is een uniek en gebruiksvriendelijk product en kan het beste omschreven worden als ‘onbewust schoonmaken’.

Robo TAPcleaner (2011): Gyu Ha Choi, Zuid-Korea
De Robo TAP is een slimme opvolger van de bekende robotstofzuiger. Je kunt communiceren met de Robo TAP door met je voet op de grond te tikken. De stofzuiger rijdt dan meteen naar de plaats waar het signaal vandaan komt, en begint schoon te maken. Wanneer nogmaals twee keer getikt wordt stopt de stofzuiger met de opdracht, en na drie keer tikken gaat de stofzuiger door met zijn oorspronkelijke programma.

###

Voor meer informatie over Design Lab 2013 bezoek electrolux.com/electroluxdesignlab

Electrolux Facebook
facebook.com/ElectroluxAppliances

Twitter
twitter.com/Electrolux

Flickr
flickr.com/photos/Electrolux-design-lab

Pinterest
pinterest.com/Electrolux

Instagram
instagram.com/electrolux

Contactpersonen bij Electrolux Home Products (Nederland) B.V.
Vincent Goffin
Tel. +32 2 716 24 94/Mob. +32 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Rosalie Buijel
Tel. +31 172 468 151
rosalie.buijel@electrolux.nl

Over Electrolux Group
Electrolux is één van de wereldspelers op het vlak van huishoudtoestellen voor persoonlijk en voor professioneel gebruik, met jaarlijks meer dan 40 miljoen verkochte producten in ruim 150 landen. Het bedrijf legt zich toe op innovatie met veel aandacht voor ontwerp en voor gebruiker om te kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van particulieren en beroepsmensen. Electrolux vervaardigt koelkasten, vaatwassers, wasmachines, stofzuigers en fornuizen die worden verdeeld door gewaardeerde merken als Electrolux, AEG en Zanussi. In 2011 verwezenlijkte Electrolux een omzet van 102 miljard SEK met 58 000 personeelsleden. Voor meer nieuws over Electrolux bezoekt u http://www.electrolux.nl. Voor meer informatie over AEG bezoekt u http://www.aeg.nl en voor informatie over Zanussi bezoekt u http://www.zanussi.nl.

 

Bewaar en deel dit artikel